‘Zlatni volan’ za novi Seat Leon

0
460
SEAT Leon 1.5 eTSI osvojio je 'Goldenes Lenkrad 2020'

Španski kompakt SEAT Leon 1.5 eTSI osvojio je ‘Goldenes Lenkrad 2020’. Potpuno novi SEAT Leon uspio je uvjeriti žiri u kategoriji ‘Najbolji omjer cijene i proizvoda do 35.000 eura’. Ovu nagradu u organizaciji Auto Bild dodjeljuju isključivo stručnjaci. Test tim Auto Bild uzima u obzir vozačke utiske, kao i ulaznu cijenu, standardnu opremu i garancije po svojoj stručnoj prosudbi.
“Ponosni smo što je naš novi SEAT Leon dobio ‘Zlatni volan’ i uspio se afirmirati među renomiranim stručnjacima Auto Bilda. Ova nagrada je najbolje priznanje za tim koji je bio uključen u lansiranje najboljeg Leona svih vremena. Automobil dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni. U SEAT-u i Cupri trenutno smo usred najveće ofanzive na proizvode u našoj povijesti s modelima kao što su SEAT i Cupra Leon, Cupra Formentor i buduća Cupra el-Born. Ova nagrada daje nam snagu da pouzdano gledamo u budućnost”, izjavio je Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i Cupre.
On je dodao da potpuno novi SEAT Leon dolazi s inovativnim tehnologijama. To je prvo potpuno povezano i najsigurnije vozilo marke sa najnovijim sistemima za pomoć u vožnji i prvim plug-in hibridnim modelom.