Partner dan 2018: Microsoft nagradio najbolje partnere

0
1120
Microsoft BiH okupio više od 100 domaćih IT kompanija na konferenciji Partner dan 2018.

Kompanija Microsoft BiH danas je u Sarajevu okupila više od 100 domaćih IT kompanija na tradicionalnoj konferenciji Partner dan 2018. Microsoft je ovu priliku iskoristio da prezentuje novine iz svijeta Microsoft tehnologije, nove trendove, predstavi rezultate ostvarene u prethodnoj godini, te nagradi najbolje partnere.
Konferenciju je otvorio Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH. U svom obraćanju naglasio je da ove godine Microsoft BiH zajedno sa partnerima slavi dvanaest godina uspješnog poslovanja.
“Nastavljamo da domaćim kompanijama, nevladinim organizacijama i institucijama vlasti na svim nivoima donosimo najnovije tehnologije iz Microsofta. Naši partneri uviđaju da smo mi strateški opredijeljeni za dugoročnu saradnju, kao što smo pokazali i do sada. Vjerujemo da ćemo kroz cjelovita rješenja doprinijeti napretku društva i ekonomije u našoj zemlji“, rekao je Krivošija, koji je iskoristio priliku i da čestita partnerima godine na njihovim uspjesima i postignutim rezultatima.
Ovogodišnji Partner dan bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja i Artificial Intelligence, i omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u BiH.
Također, predstavljeni su modeli kreiranja dodatne vrijednosti i profitablinosti u poslovanju u cloudu, kao i nove prilike za partnere.
Microsoft BiH je na konferenciji nagradio i najbolje partnere po različitim kategorijama. Partner godine sa najvećim cloud prometom je SYS Company d.o.o., Partner godine u projektu Modern Workplace implementacije u Enterprise segmentu – Lanaco d.o.o., dok je Partner godine u projektu Modern Workplace implementacije u SMB segmentu Logosoft d.o.o. Prointer d.o.o. je osvojio nagradu u projektu Business Apps implementacije, a App Impact d.o.o. je dobitnik za projekt Azure ISV aplikacija. Nagradu Azure partner 2018. godine je odnio Authority Partners d.o.o., a Imtec d.o.o. je nagrađen kao Retail partner godine.