Novi Peugeot Rifter

0
2493
Novi Peugeot Rifter na tržište Bosne i Hercegovine stiže krajem 2018.

Peugeot će na Sajmu automobila u Ženevi 2018. premijerno predstaviti novi Rifter koji će se proizvoditi u Španiji (Vigo) i Portugalu (Mangualde). Na tržište Bosne i Hercegovine Rifter bi trebao stići krajem 2018. godine.
“S modelom Peugeot Rifter, marka u potpunosti obnavlja svoju ponudu i postiže savršenu kombinaciju svestranosti korištenja i užitka u vožnji”, rekao je Jean-Philippe Imparato, generalni direktor Peugeota.
Novi Peugeot Rifter (ovo ime zamijenilo je poznati naziv Partner) dizajniran je na platformi EMP2, poznatoj po svojim dinamičkim kvalitetama. U kombinaciji sa posebnim razvojem na stražnjoj strani kako bi se unaprijedila modularnost i opterećenje, ona nudi Rifteru kombinaciju udobnosti i držanja ceste na zavidnom nivouu ovom segmentu.
“Izazov za novi Peugeot Rifter bilo je ponuditi poželjno vozilo koje zadržava volumen, robusnost, modularnost i kompaktnost. Nova platforma omogućava izbore savršeno izbalansiranih dimenzija. Naši dizajneri u potpunosti su iskoristili svoje potencijale kako bi na novoj silueti predstavili prepoznatljiv stilski identitet”, izjavio je Keith Ryder, voditelj dizajna za Peugeot Rifter.
Peugeot Rifter uspio je povezati stil koji je istovremeno robustan i uglađen. Opremljen s Peugeot i-Cockpit®, novi Rifter donosi intenzivan doživljaj vožnje, jedinstven u svojoj klasi i u svim okolnostima.
Izgrađen na novoj platformi, novi Peugeot Rifter dostupan je u dvije dužine, sa 5 ili 7 sjedišta. Ima učinkovite motore kao i tehničku opremu posljednje generacije.
Kod benzinaca dostupne su dvije izvedbe 1.2 PureTech motora: PureTech 130 KS S&S sa automatskim ručnim mjenjačem s 8 brzina (dostupan tokom 2019) i PureTech 110 KS S&S s ručnim 5-stepenim mjenjačem.
U dizelskoj izvedbi dostupna su tri 1.5 BlueHDi motora: BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili automatskim mjenjačem s 8 brzina EAT8, BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s 5 brzina i BlueHDi 75 KS, s ručnim mjenjačem s 5 brzina.
Novi Peugeot Rifter koristi prednosti posljednjih naprednih tehnologija Marke. Popis sigurnosne opreme je impresivan i jedinstven u segmentu, ovisno o izvedbama: sistem za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sistem za nadzor mrtvog ugla, adaptivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine, ActiveSafety Brake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, pristup i pokretanje vozila bez ruku, elektronska kontrola stabilnosti prikolice, električna parkirna kočnica, Visiopark kamera 1 (180°) za pomoć pri parkiranju straga itd.
Povezivost je osigurana velikim dodirnim zaslonom u boji od 8″. Smješten nadohvat ruke, dolazi s dvije USB utičnice, Jack utičnicom, funkcijom Bluetooth kao i bežično punjenje pametnog telefona. Sistem je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompaktibilan s Mirror Link, Apple Carplay i Android Auto.
Novi Peugeot Rifter nudi lako prilagodljiv i modularan volumen. Optimizacija arhitekture omogućava 2 izvedbe, s 5 i 7 sjedišta od koje je svaka u dvije dužine – osnovna (4,40 m) i produžena (4,75 m). Produžena dodaje dužinu kako na međuosovinskom razmaku tako i na prevjesu, za idealnu prostranost.
U drugom redu, svako od 3 individualna sjedala može primiti dječju sjedalicu. Vrlo jednostavno se preklope u podnicu iz prtljažnika sa opcijom Magic Flat (dostupna od 2. kvartala 2019).
U produženoj izvedbi, dva neovisna sjedala u trećem redu su klizna i mogu se izvaditi (kao u osnovnoj izvedbi) kako bi se prilagodili svim okolnostima bilo da se radi o volumenu prtljažnika ili prostoru za koljena putnika.
Utovar dugih predmeta je lako jer se suvozačevo sjedalo može staviti u podnicu.
Prtljažnik Riftera raspolaže volumenom prostora za teret do 775 litre ispod police u izvedbi sa 5 sjedala u standardnoj dužini ide do 4.000 litre ispod paviljona sa preklopljenim sjedalima u dugoj izvedbi.
Zračni jastuk suvozača ‘Bag In Roof’, svojim inovativnim smještajem u krov, omogućava stvaranje zatvorenog i hlađenog pretinca velikog kapaciteta. Maksimalan kapacitet spremnika je jedinstven za ovaj tip vozila – do 186 litara ovisno o izvedbama.