Adriatic Capital preuzeo crnogorsku Novu banku

0
880
Amerikanci preuzeli Novu banku u Crnoj Gori

Crnogorska Nova banka je dobila novog vlasnika – Adriatic Capital LLC sa sjedištem u Floridi, nakon što je juče na Montenegroberzi registrovana transakcija od 7,1 milion eura za 299.511.761 akciza oznake AZMO-B.
U izvještaju berze se ne navode detalji ali se zna da je u drugoj polovini prošle godine navedeno da je Azmont investments, jedini vlasnik ove banke, sklopio ugovor o kupoprodaji sa Adriatik Capital LLC.
Cijena po akciji je 0,0237 eura što ukupno iznosi 7,1 milion eura. U međuvremenu su sprovedene aktivnosti za dobijanje saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju kupoprodaje akcija, prenosi portal Investitor.me.
List Pobjeda podsjeća da je u julu prošle godine saopšteno da je Adriatic Capital LLC kompanija koja je osnovana i posluje po zakonima SAD. Ova banka je treći kvartal prošle godine završila u minusu od 1,18 miliona eura. Tada je od kamata zaradila 562 hiljade eura, a od naknada i provizija je bila u minusu 67 hiljada eura.
Glavni izvršni direktor ove banke je Mammadov Kamran i Đorđe Lukić, a u odboru direktora su Ahmet Erentok, Rashad Aliyev, Rashad Rasullu, Gorkhmaz Agayev i Ana Ivanović.