Amer Bukvić imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

0
941
Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Upravnog odbora Univerziteta Mediteran u Podgorici.
Univerzitet Mediteran osnovan je 2006. godine u Podgorici, kao prvi privatni univerzitet u Crnoj Gori. Osnivačka skuština Univerziteta prepoznala je Bukvićev angažman na polju obrazovanja i izabrala ga za člana Upravnog odobora.
Bukvić se na čelu BBI banke nalazi od 2006. godine. Pod njegovim vodstvom BBI banka je dostigla poziciju srednje velike banke i posljednjih nekoliko godina svrstava se u red najbrže rastućih banaka u BiH. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti islamske ekonomije. Analitička kuća Cambridge IF Analytica izabrala ga je za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banku za ‘Najuspješniju islamsku banku u Evropi’.
Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvića je Svjetski islamski ekonomski forum uvrstio u listu 500 najuspješnijih i najuticajnijih pojedinaca u oblasti islamske ekonomije u svijetu.
Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ, LBS (London Business School) i na University of Oxford. Također, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade ‘The Jewels of Muslim World Award 2015’ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Godine 2014. Bukvić je u konkurenciji preko 600 poduzetnika i lidera iz 42 države svijeta proglašen za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja ‘Najbolji poduzetnik i lider za 2014.’

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here