Apple predstavio novi iPhone 11, 9,7-inčni iPad i Apple Watch

0
1531
Apple predstavio svoje najnovije modele iPhone 11 i iPhone 11 Pro

Apple je danas na specijalnoj konferenciji u Cupertinu predstavio najnovije modele iPhone 11 i iPhone 11 Pro, te novi iPad i Apple Watch.
Novi iPhone 11 je nasljednik lanjskog modela XR. Dolazi u šest boja, imat će 6,1-inčni LCD ekran. Od prethodnika napredniji je u pogledu reprodukcije zvuka te dvostruke kamere. Nova dodatna kamera bit će širokokutna (120°, f/2.4).
Unapređene su i mogućnosti snimanja videa, a selfie kamera dobila je nešto širi ugao snimanja u landscape orijentaciji i mogućnost snimanja slow-motion videa.

Novi iPhone je dobio dodatnu, širokokutnu kameru

Novi uređaj zasnovan je na SoC-u A13 Bionic procesoru, koji bi trebao donijeti oko 12% ubrzanja u odnosu na lanjske modele.
Baterija iPhone 11 bit će izdržljivija sat vremena nego kod XR-a, Face ID bit će brži. Početna cijena iPhonea 11 bit će 699 dolara.
Apple je za zahtjevnije korisnije pripremio iPhone 11 Pro (nasljednik modela XS). Novi dizajn uključuje trostruku kameru, a stražnja staklena površina je matirana. Tri kamere uključuju standardnu, ultraširoku i telefoto leću koje otvaraju nove mogućnosti snimanja fotografija i videa. Sve kamere mogu snimati 4K video.
Apple iPhone 11 Pro dolazi u četiri boje (zelenoj, sivoj, zlatnoj i srebrnoj), te u dvije veličine zaslona. Manji, 11 Pro s dijagonalom 5,8″, te veći, iPhone 11 Pro Max s ekranom dijagonale 6,5″.
iPhone 11 Pro ponudit će do 4 sata više autonomije s jednim punjenjem baterija, a 11 Pro Max čak 5 sati. iPhone 11 Pro koštat će 999 dolara (osnovni model), a veći iPhone 11 Pro Max 1.099 dolara.

Apple je predstavio i novi tablet zaslona 10,2″ koji će zamijeniti 9,7-inčni iPad

Novi 9,7-inčni iPad

Apple je predstavio i novi tablet koji će zamijeniti 9,7-inčni iPad. Novi iPad sedme generacije bit će novi ulazni model koji će od sada imati 10,2-inčni retina zaslon. Ima dva puta brži procesor, Smart priključak za tastaturu,a izrađen je od 100% recikliranog aluminija. Cijena će mu kretati od 329 dolara za osnovnu verziju.

Novi Apple pametni sat serije 5 sa always-on retina ekranom

Apple Watch Series 5

I Appleov pametni sat dobio je novu verziju. Apple Watch Series 5 izgledom neće se razlikovati od prethodnika. Međutim, imat će always-on retina ekran, s uvijek vidljivim prikazom početnog zaslona. Novi LTPO ekran omogućit će osvježavanje frekvencijom od 1 Hz, omogućujući uštedu energije kako bi baterija i dalje trajala cijeli dan.
Novitet je i dodatak kompasa koji će poboljšati navigacijske mogućnosti, a tu je i mogućnost zvanja hitnih službi u cijelom svijetu. Što se tiče kućišta, u ponudu će doći i novi model izrađen od titana, u dvije nijanse, kao i prvi puta jedan keramički model.
Početna cijena je 399 dolara, dok će cijena Apple Watcha Series 3 bit snižena na 199 dolara.