Aurus Senat Sedan koštat će oko 250.000 eura

0
955
Aurus Senat Sedan premijerno je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2019.

Rusko ministarstvo industrije i trgovine saopćilo je da će automobil Aurus Senat Sedan u maloprodaji koštati oko 18 miliona rubalja (oko 250.000 eura).
Tačna cijena Aurusa za naručitelje u maloprodaji bit će objavljena na dan otvaranja izložbenog prostora, a preliminarno iznosi oko 18 miliona rubalja, prenosi agencija RIA Novosti.
Ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov je saopćio da su za automobil Aurus zainteresirani kupci s Bliskog istoka i pojedini evropski političari.
Manturov je dodao da će se u maloprodaji pojaviti svega pet-šest hiljada vozila.
Po riječima ruskog ministra, na industrijskoj izložbi ‘Inoprom’ bit će predstavljena dva automobila marke Aurus.
“To će biti isti onaj automobil koji je predstavljen u Ženevi i na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, u boji ‘Rusko zlato’. Bit će predstavljen i drugi primjerak. On će posebno zainteresirati ljude koje zanimaju tehnologije korištene prilikom pravljenja ovog automobila. Kabina će biti podijeljena na dva dijela: u jednom je završeni vanjski izgled, a u drugom demonstracija tehnoloških rješenja”, rekao je Manturov, prenosi Russia Beyond.
Automobili Aurus Senat Sedan i blindirani Aurus Senat Limousine predstavljeni su na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila koji je održan od 5. do 17. marta ove godine. Novinari su ih okarakterisali kao konkurenciju brandovima Bentley i Rolls-Royce.