Autocommerce Sarajevo je ekskluzivni zastupnik brendova Fiat, Jeep i Alfa Romeo za tržište BiH

0
129

Kompanija Avto Triglav d.o.o. Ljubljana, članica grupe Emil Frey Slovenija, zvanični je zastupnik i distributer Fiat, Alfa Romeo, Jeep i Abarth putničkih automobila i Fiat Professional lakih kombija na slovenačkom tržištu.
Preko podružnice Autocommerce d.o.o. Sarajevo, osnovane 2000. godine, također distribuira vozila navedenih marki u Bosni i Hercegovini. Kao dugogodišnji i pouzdan partner, Autocommerce Sarajevo je krajem 2023. godine postao ekskluzivni zastupnik vozila Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional i Jeep za cijelo područje BiH.
U obnovljenim prostorijama kompanije Autocommerce u Sarajevu, osvježeni tim brine o sveobuhvatnoj prodajnoj ponudi vozila Fiat, Jeep i Alfa Romeo, a istu lokaciju povremeno posjećuju i predstavnici drugih marki automobila (Peugeot, Citroën i DS), koju u Sloveniji za Bosnu i Hercegovinu predstavlja grupa Emil Frey Slovenija.
Profesionalni i iskusan tim, zajedno sa ovlaštenom prodajno-servisnom mrežom koja se nalazi na različitim lokacijama u BiH, radi u modernim salonima i servisima u skladu sa zahtjevima, standardima i tradicionalnim vrijednostima Stellantis grupe, čime se osigurava visok kvalitet usluge i najbolja nega vozila.
“Drago mi je da nakon godina stagnacije i posljedičnog pada prodaje vozila ponovo bilježimo dobre rezultate. Rezultat su upornog i predanog rada i dobre strategije koju smo postavili zajedno sa vlasnikom. Ekskluzivnim zastupništvom za cijelo područje BiH možemo jedinstveno i efikasno djelovati na tržištu”, kazao je Kemal Kurtović, direktor kompanije Autocommerce Sarajevo.
“Ovaj važan korak jača našu poziciju na tržištu i otvara nove mogućnosti za rast i razvoj. Širenjem mreže ovlaštenih prodajno-servisnih centara kupcima ćemo još više približiti brendove koje zastupamo. Uz podršku kolega iz Slovenije i tima iz Sarajeva, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć, pokrivamo rastuće tržište na kojem prepoznajemo veliki potencijal. Zadovoljstvo nam je napomenuti da ove kvalitete cijene i prepoznaju i kupci u Bosni i Hercegovini”, kazao je Uroš Mravinec, direktor Avto Triglava.
Jožko Tomšič, generalni direktor Emil Frey grupe za Sloveniju, kazao je da širenje otvara nove mogućnosti za potencijalna partnerstva i dalji rast na ovom tržištu u razvoju.
“Drago nam je da cijelo područje BiH sada upravlja jedan uvoznik, tako da na tržištu možemo djelovati ujednačeno i u skladu sa zahtjevi principala. I u budućnosti ćemo nastaviti ulagati u širenje prodajne i servisne mreže te uvođenje inovativnih pristupa koji će dovesti do održivog rasta i zadovoljstva naših kupaca”, kazao je Tomšič.