Barbara Smolnikar novi član Uprave Zavarovalnice Triglav

0
1522
Rezultati Triglava lani bili pod uticajem jednokratnih događaja, ove godine očekuje se normalizacija poslovanja

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav prihvatio je prijedlog predsjednika Uprave za imenovanje Barbare Smolnikar za novu članicu Uprave društva na mandatni period od pet godina.
Ona će biti nadležna za sektor ličnih osiguranja, koja predstavljaju važan strateški i razvojni osiguravajući segment Triglav grupe. Za obavljanje te funkcije mora još da dobije i dozvolu Agencije za nadzor nad osiguranjima za obavljanje funkcije člana Uprave Zavarovalnice Triglav.
Barbara Smolnikar ima bogata iskustva u sektoru osiguranja i finansija. Dugogodišnja je predsjednica Uprave NLB Vita, osiguravajuće kuće za životna osiguranja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani (1992), a na istom fakultetu je i magistrirala (2010) i doktorirala na Poslovnoj šoli Bled – IEDC Bled (2016).
“Ubjeđen sam da će nova članica Uprave svojim znanjem, iskustvima i ličnim osobinama da doprinese realizovanju strategije Triglav grupe. Razvijamo se u pravcu savremene, inovativne i dinamičke osiguravajuće-finansijske grupe. Njezinim imenovanjem dajemo dodatni naglasak cjelokupnijem upravljanju životnim i penzijskim osiguranjima, a tu vidimo i svoje mogućnosti za rast i to kako u Sloveniji tako i u regionu”, izjavio je Andrej Slapar, predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav.
Član Uprave Benjamin Jošar će nakon isteka mandata člana Uprave s danom 2.11.2017. nastaviti svoju uspješnu poslovnu karijeru u okviru Triglav grupe. Predsjednik Nadzornog odbora Igor Stebernak tom prilikom se zahvalio Benjaminu Jošaru na njegovom doprinosu razvoju i poslovanju Grupe te mu je poželio uspješan rad unutar Grupe.