BH Telecom i Miralem Pjanić pokrovitelji dva apartmana u Roditeljskoj kući

0
987
Rođendan BH Telecoma obilježen druženjem sa djecom oboljelom od raka

Kompanija BH Telecom i bh. nogometni reprezentativac i igrač italijanskog Juventusa Miralem Pjanić danas su u Sarajevu, na Dan BH Telecoma, obradovali najmlađe Bosance i Hercegovce. Naime, generalni direktor i zaposlenici BH Telecoma te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić potpisali su ugovor o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući u Sarajevu u kojoj borave roditelji i njihova djeca, oboljela od malignih bolesti. Pokroviteljstvo se odnosi na period od tri godine, i za svaku godinu iznosi po 10.000 KM.
Kako su u Roditeljskoj kući apartmani tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić izabrali su apartman pod nazivom ‘Visibaba’ koji simoblično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.
“Umjesto skupih i pompeznih rođendanskih proslava, mi smo još prošle godine odlučili da Dan BH Telecoma obilježimo baš ovdje u Roditeljskoj kući sa najhrabrijim i najsnažnijim među nama, djecom koja su istinski heroji, kojima je potrebna i ovakva vrsta naše pažnje i podrške. Ono što slobodno mogu kazati je da ćemo nastaviti i dalje sa ovakvim načinom obilježavanja rođendana najuspješnije bh. kompanije”, rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.
Do sada je kroz Roditeljsku kuću, od njenog osnivanja 2016. godine, prošlo oko 120 porodica, a trenutno u njoj borave četiri porodice. Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ je u maju pokrenulo posebno osmišljen program samoodrživosti Roditeljske kuće.
Prema riječima Fikreta Kubata, predsjednika Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, u Roditeljskoj kući, koja broji deset apartmana, do sada su za sedam njih obezbijeđeni pokrovitelji, ali su i ostala tri rezervisana.
“Danas želim govoriti kao roditelj Vedada, koji je kao četverogodišnjak liječen od karcinoma. Obraćam se u ime naše dječice, a neki od njih su ovdje sa nama. Svi smo tu zbog njih, da im pomognemo i izmamimo osmijeh na njihova lica. Nije slučajno da u septembru imamo ovaj događaj, jer je upravo septembar mjesec podizanja svijesti o djeci oboljeloj od raka. Isto tako, u septembru se obilježava i rođendan BH Telecoma. Ono što je važno istaći je to da Roditeljska kuća nudi nadu i sve ostalo što je potrebno djeci i njihovim roditeljima, a sve to je puno lakše kada imate prijatelje, a naši prijatelji su BH Telecom, Miralem Pjanić, radnici i sindikat ove kompanije”, kazao je Kubat.
Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici ove Kompanije su za pokroviteljstvo izabrali apartman pod nazivom ‘Kućica’, koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.
“Teško mi je govoriti svaki put kada dođem u jednu ovakvu ustanova, jer je teško skriti emocije. Sa mnom je danas i moj kolega Emir Jerlagić, ispred radnika BH Telecoma, koji je najzaslužniji u pokretanju jedne ovakve inicijative. Ponosan sam što mogu reći da se ovom projektu odazvao veliki broj naših radnika koji će i dalje pomagati najmlađima. Nadamo se da će naši mali heroji izboriti svoju najveću bitku u životu, a mi radnici BH Telecoma uvijek ćemo biti uz njih”, istakao je Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije BH Telecom.

Dječak, kojem je Miralem ranije ispunio želju, u znak zahvalnosti poklonio je dvije slike Pjaniću

Poseban trenutak bio je kada je danas u Roditeljsku kuću ušao Miralem Pjanić, a to se naročito vidjelo na licima mališana.
“Čast mi je biti dio ove priče na Dan BH Telecoma. Nadam se da će ovaj projekat podići svijest kod svih građana u BiH, ako to već nije sistemski urađeno. Ja sam otac jednog Edina i to me je odmah pogodilo. Obećavam da ću i dalje podržavati ovakve priče, jer djeca su naša budućnost. Poručio bih svima da budemo jaki i izdržimo”, kazao je Pjanić.
Dječak Ismet, kojem je Miralem ranije ispunio želju, kao čin zahvalnosti je poklonio dvije slike Miralemu Pjaniću. Na jednoj slici su Ismet i Pjanić, a na drugoj, koju je dječak sam nacrtao, je nogometaš.
Nakon oficijelnog dijela potpisivanja ugovora o pokroviteljstvu, uslijedilo je zvanično otvaranje oba apartmana, a potom su se mališani fotografirali sa svojom zvijezdom, Miralemom Pjanićem, koji ih je obradovao potpisanim dresovima i autogramima.