BH Telecom postao zlatni sponzor EYOF-a

0
974
Ozvaničeno partnerstvo EYOF-a 2019 i BH Telecoma

BH Telecom je telekomunikacijski partner Evropskog zimskog omladinskog festivala mladih (EYOF) i ‘zlatni’ sponzor ove velike zimske manifestacije, koja počinje 9.februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.
BH Telecom je tim povodom štampao i specijalno izdanje svog prepaid mobilnog Ultra start paketa, sa temom EYOF 2019.
Na pres-konferenciji koja je danas povodom partnerstva između EYOF-a 2019 i BH Telecoma održana u sarajevskoj Vijećnici, direktor kompanije EYOF 2019 d.o.o. Senahid Godinjak je naglasio da u tehničko-poslovnoj saradnji s kompanijom BH Telecom EYOF dobija partnera koji garantuje da će svi zahtjevni poslovi u pripremama za takmičenja i podrška u IT sektoru biti urađeni na visokom novou.
Sedin Kahriman, v.d. generalni direktor BH Telecoma kazao je da mu je iznimna čast i zadovoljstvo ali ujedno i jedna velika obaveza što je BH Telecom dio ove prelijepe zimske olimpijske priče.
“Posebno nas raduje jer nam je pripala organizacija telekomunikacijskog saobraćaja i BH Telecom će zasigurno obezbijediti da svi učesnici, svi posjetioci šalju putem naših telekomunikacionih kanala lijepe vijesti, lijepe priče i fotografije iz Sarajeva u cijeli svijet”, kazao je Kahriman.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zahvalio se BH Telecomu koji je pokazao i ovom prilikom svoju veliku društvenu odgovornost.
Na konferenciji je predstavljen i promotivni video BH Telecoma o telekomunikacijskoj organizacija EYOF-a.

Navedeno je da je za potrebe medija i učesnika događaja postavljeno više od 80 Wi-Fi antena na mnoštvu lokacija, te urađeno mnogo drugih poslova u vezi sa komunikacijskom podrškom organizaciji EYOF-a.
EYOF 2019. će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države.