BHRT i BH Telecom osigurali prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru

FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022 moći će se gledati na programima BHRT-a, servisu MY TV i Moja web TV

0
331
Detalj sa svečane pres-konferencije Radio televizije BiH i BH Telecoma

U zgradi RTV doma u Sarajevu danas je svečano promovirano najavljeno proširenje saradnje kroz sublicenciranje medijskih prava za FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022 između Radiotelevizije BiH, nositelja ekskluzivnih prava za teritoriji Bosne i Hercegovine i BH Telecoma d.d. Sarajevo.
BHRT je medijska prava za emitiranje FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022 za teritorij Bosne i Hercegovine otkupio još 2012. godine, a ovom sublicencom BH Telecom daje podršku proširenjem dostupnosti svih medijskih sadržaja na nove medije odnosno platforme / digitalne servise BH Telecoma – MY TV i Moja web TV.
To znači da će svi građani BiH moći pratiti sve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru besplatno na programima BHRT-a i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.
”Zahvaljujući Radioteleviziji BiH i BH Telecomu i naši građani će biti dio ogromne svjetske porodice koja će pratiti sve što će se dešavati na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Katar 2022TM koje se prvi put u historiji održava u jednoj Zaljevskoj zemlji. Nema nikakve sumnje da nas od 21.11. do 18.12. ove godine očekuje dosad neviđen spektakl u kojem će gledatelji BHT1, slušaoci BH Radija 1 i korisnici usluga BH Telecoma istinski uživati“, rekao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a.
“BH Telecom se tokom FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022TM pojavljuje u ulozi emitera, jer će 18 od ukupno 64 utakmica ovog prvenstva biti ekskluzivno prikazane na MY TV i Moja web TV servisu BH Telecoma, dok će se ostale utakmice emitovati na neekskluzivnom osnovu. Korisnike BH Telecoma će svakako obradovati informacija da će snimci utakmica sa FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022TM biti na raspolaganju u Moja TV Videoteci i po završetku ovog atraktivnog prvenstva, i to do 31. januara 2023. Uz to, u koprodukciji sa BH Telecomom, za sve gledaoce tokom prvenstva u nogometu Katar 2022 planirana su brojna ugodna iznenađenja i programi, svakodnevne specijalne emisije i sportske vijesti, te velika nagradna igra sa vrlo vrijednim nagradama, koja počinje uskoro“, rekao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.
Mjesec dana vrhunskog sporta, osam stadiona izgrađenih samo za FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022, sve u jednom gradu i u krugu od 50 kilometara – Doha, glavni grad Katara, je domaćin FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022TM.
FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022TM koje počinje 21. novembra a završava 18. decembra 2022. moći će se pratiti na programima BHRT-a i digitalnim servisima BH Telecoma.
Inače, BH Telecom i BHRT su već osigurali medijska prava na emitiranje svih utakmica nogometne/fudbalske reprezentacije BiH u periodu 2022-2028. godine. Nažalost, reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman na FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru.