Bingo u Banovićima otvorio novi tržni centar

0
755
Kompanija Bingo je svečanim presijecanjem vrpce otvorila novi tržni centar u Banovićima

Kompanija Bingo danas je u Banovićima na prigodnoj svečanosti otvorila svoj novi tržni centar.
“U proteklih sedam mjeseci gradili smo ovaj objekat u čijoj je izgradnji učestvovao veliki broj domaćih kompanija. Zatvorili smo robnu kuću u gradu, a svi uposlenici uz 40 novih kolega od danas rade u ovom tržnom centru, koji ukupno ima 80 uposlenih. U sklopu novog velikog centra imamo hipermarket, restoran sa 120 mjesta, igraonicu, apoteku, CM cosmetic market, cvjećaru i drugi prateći sadržaji. Novi sistem izgradnje sa fasadnim prozorima koji pružaju prirodno dnevno osvjetljenje, ne samo da ovaj objekat podižu na još viši stepen energetske efikasnosti, nego čitav ambijent čine veoma ugodnim za kupovinu i boravak”, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga Binga.
Da je ova kompanija značajan investitor u općini Banovići potvrdio je i općinski načelnik Bego Gutić.
“Kompanija Bingo konačno je i u Banovićima otvorila ovako veliki objekat, jer su ovdje prisutni više od dvadeset godina. Ovo je značajna investicija za našu općinu, otvorena su nova radna mjesta, građani Banovića dobivaju bolju i raznovrsniju ponudu, ali i moderno mjesto za okupljanje i kupovinu. Bingo može biti dobar primjer i drugim investitorima da se treba i isplati ulagati u manje gradove i manje sredine. Mi očekujemo nove investicije Binga u Banovićima”, kazao je Gutić.
Bingo je povodom otvorenja pripremio popuste, poklone i prigodan program, a svaki stotog kupca su nagradili besplatnom kupovinom. Bingo ovu za njih uspješnu godinu završava sa 222 poslovnice i više od 9.000 uposlenih u grupaciji.