Bobar razriješen dužnosti, Slavko Topić novi direktor Krajina osiguranja

0
2003
Upravni odbor Krajina osiguranja imenovao novog direktora osiguravajuće društva

Upravni odbor Krajina osiguranja a.d. Banja Luka je na sjednici održanoj 29. septembra 2020. godine donio odluku o razrješenju Gorana Bobara sa funkcije direktora ove osiguravajuće kuće iz Banja Luke.
Istovremeno, Upravni odbor Krajina osiguranja donio je odluku o imenovanju Slavka Topića za novog direktora Krajina osiguranja na mandatni period od četiri godine, saznaje poslovni portal Profitiraj.ba.
Ova odluka stupa na snagu nakon dobijanja saglasnoti regulatorne Agencije za osiguranje Republike Srpske.
Podsjetimo, Upravni odbor Krajina osiguranja je krajem marta prošle godine imenovao Gorana Bobara za direktora nakon smjene dotadašnje direktorice tog društva Mire Teodorović. Tom prilikom, baš kao i sada sa Bobarom, nije naveden razlog smjene direktora Krajina osiguranja.
Inače, Krajina osiguranje a.d. Banja Luka i dalje se suočava sa poteškoćama u poslovanju i u prvom polugodištu 2020. godine poslovalo je sa neto gubitkom od 383 hiljade KM. To je, kako navodi portal Profitiraj.ba, ipak pomak u odnosu na godinu ranije kada je u prvih šest mjeseci lani taj gubitak bio veći za 57,8 posto (-908 hiljada KM).