Boniteno pouzdani: Odricanje od dobiti u interesu očuvanja stabilnosti firme

0
442
Cilj okupljanja predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija je dogovaranje poslovne saradnje

Druga po redu sesija ‘Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim kompanijama’ u organizaciji Poslovnih novina i LRC-a održano je jučer u hotelu Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu u sklopu projekta ‘Pouzdanost 2020’.
Ovaj radni skup kao i prethodni organizovan je uz poštovanje epidemioloških mjera i ograničen broj učesnika.
Mirza Bavčić, direktor bonitetno pouzdane kompanije Express Courier – licencirani zastupnik UPS u BiH koja je ekskluzivni logistički partner Projekta je tokom sastanka sa predstavnicima bonitetno pouzdanih kompanija rekao da je danas više nego ikada važno imati pouzdane partnere u poslovnom procesu.
Da su ovakvi skupovi opravdani pokazuju i poslovi koji su dogovoreni tokom prošlog susreta predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija.
Direktor Poslovnih novina i član Uprave LRC Group Emil Kučković je kazao kako mu je izuzetno drago da je tokom prvog okupljanja predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija sklopljeno nekoliko poslovnih saradnji što je zapravo i cilj ovakvih skupova.
Neizostavan partner ovog projekta je i Vanjskotrgovinska komora BiH čiji potpredsjednik Ahmet Egrlić je podsjetio kako je certifikat bonitetne pouzdanosti vrlo bitna stvar za svaku kompaniju.
Anida Vejo, key account manager LRC-a koji za potrebe projekata pravi analize i rangiranja je rekla da je LRC domaća kompanija koja je svoj biznis proširila otvaranjem kancelarija u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.
Nahid Unkić, direktor firme Herceg d.o.o. Srebrenik koja je prvoplasirana u svojoj djelatnosti (proizvodnja PVC i aluminijskih prozora i vrata) i već četvrtu godinu zaredom bonitetno pouzdana kompanija kaže da je za bonitetnu pouzdanost bitno donositi racionalne odluke i investirati u proizvodne kapacitete.
Nermin Alić, osnivač firme TQM d.o.o. Instituta za kvalitet i standardizaciju i ekologiju Lukavac je rekao da su sredstva ove firme usmjerena u laboratorijske aktivnosti koje su stub djelovanja TQM-a.
“Tokom pandemije smo uspjeli sačuvati naše klijente i poslovne partnere kao i ljudske resurse. Kao osnivač firme odrekao sam se svoje dobiti u interesu obezbjeđenja stabilnosti firme. U svemu tome pomogao nam je certifikat bonitetne pouzdanosti”, istaknuo je Alić.
Jedan od učesnika radnog ručka bio je i Vladimir Trninić, vlasnik kompanija Petrol Com i Crosser koji je na prethodnom sastanku u organizaciji LRC-a i Poslovnih novina već sklopio neke poslove.
Direktor prodaje u firmi Semko d.o.o. Visoko Adnan Muratović kaže da certifikat bonitetne pouzdanosti koji posjeduje ova firma otvara mnoga vrata, te puno govori o firmama koje su bonitetno pouzdane.
Osnivač i direktor firme EduTeh-Bizon Media Sarajevo koja se bavi digitalnim marketingom Haris Ćeremida je, također, naglasio vrijednost bonitetne pouzdanosti.
Poslovne novine će voditi evidenciju o poslovima koji se sklapaju na sesijama ‘Četvrtkom u podne s bonitetno pouzdanim kompanijama’ u čemu je zapravo i bit ovakvih poslovnih susreta.