Bosnalijek otvorio novi objekat Kontrole kvaliteta

0
1349
Bosnalijek pokrenuo dodatnu proizvodnju dezinfekcionih sredstava

Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek d.d. Sarajevo danas je svečano otvorila novi objekat Kontrole kvaliteta.
Objekat ukupne površine od 3.350 m² opremljen je savremeno dizajniranim laboratorijama za fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka testiranja. Prostor je projektovan na način da unaprijedi poslovnu efikasnost laboratorijskih procesa.
“Nova Kontrola kvaliteta je u potpunosti usklađena sa razvojnom strategijom Bosnalijeka i kao takva je osposobljena za kontrolu postojećih i novih generičkih, kao i inovativnih lijekova. Jedan od strateških ciljeva Bosnalijeka je konstantno unapređenje portfolija i kontinuirano snabdijevanje tržišta kvalitetnim proizvodima najnovije generacije”, rekao je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović, prenosi agencija Patria.
Ovom prilikom je naglasio da će se otvaranjem savremene Kontrole kvaliteta, zajedno sa rastom proizvodnje, stvoriti uslovi za dodatno zapošljavanje visokokvalifikovanih stručnjaka, prije svega, iz oblasti farmacije, hemije i mikrobiologije.
Najsavremeniji objekat kontrole kvaliteta u farmaceutskoj industriji u BiH otvoren je uz slogan ‘Bosnalijek za 21. vijek’ i još jedna je potvrda visokih standarda na kojima u proizvodnji i poslovanju insistira najveći domaći proizvođač lijekova.