Bosnaplod: Više od 80% proizvoda na tržištu EU zahvaljujući certificiranoj proizvodnji

0
1078
Kompanija Bosnaplod sarađuje s više od 2.000 bosanskohercegovačkih dobavljača

Stalni rast prodaje i jaču poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine kompanija Bosnaplod ostvaruje prije svega kontinuiranim osluškivanjem potreba tržišta i praćenjem najsavremenijih trendova kako bi pružili kupcima najbolji proizvod.
Posebnu pažnju kompanija posvećuje kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Pored certifikata EN ISO 9001:2015, EN ISO 14001:2015 i HACCP standarda, kompanija zadovoljava zahtjeve i halal kvalitete koja je certificirana u skladu sa Halal standardom BAS 1049:2010.
“Ovi certifikati svjetski su priznati kriteriji u sistemu upravljanja kvalitetom i okolišem. Uz to, sretni smo da je naša kompanija dio svoje proizvodnje prilagodila zahtjevima organskih standarda te da smo ponosni vlasnik i certifikata za organske proizvode. To znači da smo uspješno certificirali područja na kojim se vrši sakupljanje šumskih plodova, a dio naše proizvodnje na vlastitim plantažama je preusmjeren u organsku proizvodnju“, izjavila je Eldina Muftić iz ZERAA Agriculture kompanije koja je vlasnik Bosnaploda.
U toku je implementacija i IFS međunarodnog standarda za hranu koji se zasniva na principu sljedivosti tj. mogućnosti da se na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika ‘isprati’kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije. Sve to, doprinijelo je da kompanija Bosnaplod tokom 2017. godine plasira više od 80 posto proizvoda iz vlastite proizvodnje na tržište Evropske unije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here