CBBiH institucija partner konferencije The Economist: Svijet u 2022.

0
344
Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin 'The Economist'

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, sa zadovoljstvom najavljuje konferenciju ‘The Economist: Svijet u 2022.’ koja će biti održana 9. decembra 2021. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.
Konferenciju organizuje kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade i Delegacije EU u BiH, a okupiće vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH. Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.
Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH dr. Senad Softić, a cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini.
Kroz panel diskusije tražiće se odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica globalne pandemije i kakve su ekonomske perspektive BiH.
Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin The Economist koji pokreće svoje godišnje izdanje ‘The World in…’ prvi put i u Bosni i Hercegovini.
Program konferencije dostupan je na linku: www.svijetu2022.ba

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here