CES 2019: Samsung predstavio novu generaciju Family Hub frižidera

0
1786
Novi Family Hub povezuje život na viši nivo sa poboljšanim AI i IoT mogućnostima

Kompanija Samsung Electronics danas je na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavila novu generaciju svog nagrađivanog frižidera ‘Family Hub‘ koji pomaže u stvaranju istinske porodične veze, upravljanja hranom i povezanog iskustva doma u današnjem modernom svijetu.
Uzimajući inteligenciju korak dalje, uz besprijekornu integraciju SmartThings-a sa Family Hub-om, vlasnici sada mogu vidjeti i kontrolisati stotine pametnih kućanskih uređaja kompanije Samsung i treće strane direktno sa ekrana frižidera i glasom putem Bixby-a.
Korisnici mogu pitati Bixby za njihov jutarnji pregled, dok spremaju doručak za djecu, kako bi saznali sve svakodnevne potrebne informacije, kao što su vrijeme i novosti. Sve ovo pojavljuje se na ekranu Family Hub-a da bi ukućani mogli čuti i vidjeti. Zahvaljujući Bixby tehnologiji identifikacije glasa, glas svakog člana porodice se razlikuje, tako da svako može dobiti prilagođene informacije za svoje individualne potrebe.
Porodične veze
Novi ekran Family Board-a djeluje kao digitalna oglasna ploča u kojoj članovi mogu lako pisati bilješke i fotografije pa čak i crtati po ekranu. Korisnici sada mogu imati posvećen ekran za dijeljenje fotografija, poruka i uspomena na frižideru i mogu da prilagode svoje fotografije različitim stilovima, ali i dodati rukom pisane bilješke i naljepnice, pa čak i promijeniti boju pozadine koja bi više odgovarala njihovoj kuhinji. A sve to donosi bliskost u porodici kako bi podigli način na koji se povezuju i dijele.
Family Hub ekran se može koristiti za prikaz dragocjenih porodičnih trenutaka, važnih informacija kao što jevrijeme ili čak umjetničkih djela. Također se može prilagoditi dekoracijama u kuhinji.
Zdravije upravljanje hranom
Od samog početka, upravljanje hranom s programom Family Hub je temeljna funkcija koja povećava način da vlasnici kuće upravljaju svojom hranom – bez obzira na to koriste li ‘View Inside‘ kako bi uz pomoć pametnog telefona, dok su u trgovini, provjerili da li su potrebna jaja ili da dodaju stavke na popis za kupovinu i označavaju datum isteka.
Family Hub omogućuje korisniku stvaranje boljih i zdravijih obroka uz ‘Meal Planner’, koji prilagođava recepte na temelju hrane koju preferirate, kao i prehrambenih potreba i namirnica u frižideru.
U 2019. godini Samsung će proširiti platformu Family Hub na više modela kako bi se osigurala konfiguracija Family Huba koja zadovoljava potrebe svih potrošača.