CES 2019: Samsung predstavio novu generaciju Family Hub frižidera

0
1240
Novi Family Hub povezuje život na viši nivo sa poboljšanim AI i IoT mogućnostima

Kompanija Samsung Electronics danas je na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavila novu generaciju svog nagrađivanog frižidera ‘Family Hub‘ koji pomaže u stvaranju istinske porodične veze, upravljanja hranom i povezanog iskustva doma u današnjem modernom svijetu.
Uzimajući inteligenciju korak dalje, uz besprijekornu integraciju SmartThings-a sa Family Hub-om, vlasnici sada mogu vidjeti i kontrolisati stotine pametnih kućanskih uređaja kompanije Samsung i treće strane direktno sa ekrana frižidera i glasom putem Bixby-a.
Korisnici mogu pitati Bixby za njihov jutarnji pregled, dok spremaju doručak za djecu, kako bi saznali sve svakodnevne potrebne informacije, kao što su vrijeme i novosti. Sve ovo pojavljuje se na ekranu Family Hub-a da bi ukućani mogli čuti i vidjeti. Zahvaljujući Bixby tehnologiji identifikacije glasa, glas svakog člana porodice se razlikuje, tako da svako može dobiti prilagođene informacije za svoje individualne potrebe.
Porodične veze
Novi ekran Family Board-a djeluje kao digitalna oglasna ploča u kojoj članovi mogu lako pisati bilješke i fotografije pa čak i crtati po ekranu. Korisnici sada mogu imati posvećen ekran za dijeljenje fotografija, poruka i uspomena na frižideru i mogu da prilagode svoje fotografije različitim stilovima, ali i dodati rukom pisane bilješke i naljepnice, pa čak i promijeniti boju pozadine koja bi više odgovarala njihovoj kuhinji. A sve to donosi bliskost u porodici kako bi podigli način na koji se povezuju i dijele.
Family Hub ekran se može koristiti za prikaz dragocjenih porodičnih trenutaka, važnih informacija kao što jevrijeme ili čak umjetničkih djela. Također se može prilagoditi dekoracijama u kuhinji.
Zdravije upravljanje hranom
Od samog početka, upravljanje hranom s programom Family Hub je temeljna funkcija koja povećava način da vlasnici kuće upravljaju svojom hranom – bez obzira na to koriste li ‘View Inside‘ kako bi uz pomoć pametnog telefona, dok su u trgovini, provjerili da li su potrebna jaja ili da dodaju stavke na popis za kupovinu i označavaju datum isteka.
Family Hub omogućuje korisniku stvaranje boljih i zdravijih obroka uz ‘Meal Planner’, koji prilagođava recepte na temelju hrane koju preferirate, kao i prehrambenih potreba i namirnica u frižideru.
U 2019. godini Samsung će proširiti platformu Family Hub na više modela kako bi se osigurala konfiguracija Family Huba koja zadovoljava potrebe svih potrošača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here