Citroen predstavio novi SUV C5 Aircross za tržište Evrope

0
1580
U skladu s Citroenovom strategijom, i novi C5 Aircross imaće brojne mogućnosti personalizacije

Citroën je danas predstavio evropsku izvedbu novog SUV C5 Aircross. Nova perjanica Marke, ovaj SUV nove generacije usklađena je s posljednjim modelima Citroën.
Predvodnik programaCitroën Advanced Comfort®, novi SUV C5 Aircross je najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen je s ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort. Ima jedinstvenu modularnost sa 3 individualna, klizna i preklopiva sjedala te prtljažnikom Best in Class od 580 l do 720 l.
U skladu sa svojim vremenom i opremljen s TFT digitalnom instrument pločom de 12,3’’i dodirnim zaslonom od 8’’, novi SUV C5 Aircross raspolaže s 20 sistema za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, 2. nivoa sistema autonomne vožnje od 2. nivoa opremljenosti, ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i sa šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona.
Novi SUV C5 Aircross ističe se jedinstvenim, energičnim stavom. Dugačak 4,50 m, robustan i mišićav ističe se među SUV vozilima fluidnim oblikom s naglaskom na jake grafičke elemente kao što su Airbump®, točkovi velikog promjera 720 mm, udaljenost od tla 230 mm, naglašeni uzdužni krovni nosači.

Novi SUV C5 Aircross: Moderan i high-tech SUV nove generacije

Interijer daje dojam prostranosti i zaštite s komandnom pločom, obujmujućim sjedalima čija povišena pozicija daje osjećaj dominacije nad cestom, širokom središnjom konzolom i toplim materijalima.
Poput najnovijih vozila Citroën, C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 kombinacija vanjskih personalizacija uz 7 boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i 3 paketa Color koji obuhvaćaju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbump-u, na donjem dijelu prednjih vrata i na krovnim nosačima. Također dolazi s 5 ambijenata unutrašnjeg uređenja.
Novi C5 Aircross u Evropi nudit će se kupcima s učinkovitim benzinskim motorima PureTech 1.2 sa 130 KS i 1.6 sa 180 KS, odnosno dizelašima sa motorima BlueHDi 1.5 snage 130 KS i 2.0 sa 180 KS. U zavisnosti od motora, bit će upareni sa 6-stepenim ručnim i 8-stepenim automatskim mjenjačem.
C5 Aircross će biti prvi model Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine.
Novi SUV C5 Aircross bit će komercijaliziran na BiH tržištu početkom 2019. godine. Proizvodit će se u tvornici Rennes – La Janaisu Francuskoj.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Dužina: 4500 mm
Širina: 1840 mm
Visina: 1670 mm (sa krovnim nosačima)
Međuosovinski razmak: 2730 mm
Udaljenost od tla: 230 mm
Promjer točkova: 720 mm
Obim prtljažnika: 580 l do 720 l / do 1630 l s preklopljenim sjedalima