Coca-Cola HBC proglašena vodećim evropskim proizvođačem pića u održivom poslovanju

0
474
Još jedno priznanje za kompaniju Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC je ponovo ocijenjena kao najbolja evropska kompanija za proizvodnju pića u održivom poslovanju, a jedanaestu godinu zaredom svrstana je među tri najbolja proizvođača pića na svijetu.
Vijest je objavila agencija za kreditni rejting Standard & Poor’s (S&P) u svom godišnjem izvještaju, čime je potvrdila Dow-Jonesov indeks održivosti za 2021. godinu (DJSI), jedan od vodećih svjetskih pokazatelja održivosti. Coca-Cola HBC također je dobila srebrenu nagradu od S&P Globala.
“Ovo je veliko priznanje za sve što naše kolege svakodnevno rade kako bismo izgradili kompaniju i budućnost koja je još održivija. Postizanje nulte stope emisije stakleničkih gasova u cijelom našem lancu vrijednosti do 2040. godine na koju smo se obavezali u oktobru 2021. godine, a s druge strane, surova stvarnost predstavljena na konferenciji COP26, podsjećaju nas na ozbiljnost izazova s kojima smo suočeni i koliko je još posla pred nama”, izjavio je glavni izvršni direktor Zoran Bogdanović.
Ovaj rezultat je u skladu s nezavisnim ocjenama i rezultatima za Coca-Colu HBC drugih uglednih istraživanja i indeksa održivosti, uključujući MSCI ESG, CDP, FTSE4Good i FTSE Russell ESG.