Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

0
215
Danijela Gačević, v.d. direktorica CEFTA Sekretarijata

Ekonomistica Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljice dužnosti direktora CEFTA-e i na tom mjestu će zamijeniti dosadašnjeg čelnika te organizacije Emira Đikića.
Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a prije imenovanja na ovu poziciju bila je viša savjetnica za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gdje je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savjetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između te i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i dio tima Svjetske trgovinske organizacije.
Imenovanje Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.
“Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragocjeno će biti iskustvo koje novoimenovana vršiteljica dužnosti direktora posjeduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatni zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima”, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.
Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljica dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora.