Delivery Hero nakon transakcije postat će većinski dioničar kompanije Glovo

0
515
Delivery Hero želi dobrodošlicu kompaniji Glovo u grupaciju

Delivery Hero SE, vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve radnje za zaključivanje transakcije u vezi sa Glovo App23, S.A. (Glovo). Kompanija će biti većinski vlasnik kompanije Glovo i imat će približno 94% dionica na nerazrijeđenoj osnovi u vodećoj platformi za isporuku više kategorija. Očekuje se povećanje dioničkog kapitala Delivery Hero i naknadni prijem u trgovanje.
NiklasÖstberg, izvršni direktor i suosnivač Delivery Hero, izjavio je da ovo partnerstvo predstavlja savršenu vezu i da timovi dijele istu viziju.
Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač kompanije Glovo, izjavio je će udruživanje snaga s porodicom Delivery Hero ubrzati rast i razvoj njihovog proizvoda.
Snažno prisustvo kompanije Glovo u Južnoj Evropi i EEMEA regiji dopunjuje globalno prisustvo Delivery Hero-a, čime se ukupan broj zemalja povećava na 74, a broj ljudi koji se opslužuju do 2,2 milijarde na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo koje je rezultat ove transakcije omogućiti će objema kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu ekspertizu. Glovo će nastaviti da radi sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom koji predvode njegova dva osnivača Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji ostaju uključeni u rad kompanije Glovo.
Planirano je da se detaljnije informacije o poslovnom učinku kompanije Glovo u prvoj polovini 2022. godine predstave u narednim sedmicama nakon formalnog zaključivanja transakcije.