Diplomatski zimski bazar postavio novi rekord: Prikupljeno 200.000 KM za djecu u BiH

0
1056
Diplomatski zimski bazar održan u decembru 2017. bio je najuspješniji u istoriji

Zajedničkim aktivnostima oko 40 ambasada, 70 nevladinih organizacija i izlagača iz cijele BiH je 9. decembra 2017. na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru u dvorani Mirza Delibašić na Skenderiji prikupljeno 200.000 KM.
Taj novac će dobiti 20 dobrotvornih organizacija koje rade sa i pružaju podršku djeci i mladima sa različitim potrebama u Gračanici, Doboju, Mostaru, Grahovu, Šamcu, Foči, Zenici, Tuzli, Gacku, Banja Luci, Sarajevu i drugim dijelovima BiH.
“Još jednom želimo zahvaliti našim sponzorima koji su pomogli da pokrijemo sve troškove održavanja Bazara, tako da smo, zahvaljujući tome, bili u mogućnosti dati i više novca djeci sa potrebama. Posebno želim pomenuti naše najveće sponzore ove godine: EFT, Mineco i Grad Sarajevo, kao i Vladu Kantona Sarajevo, koja je omogućila da dvoranu u Skenderiji dobijemo bez naknade”, izjavila je Caroline Ferguson, supruga britanskog ambasadora i predsjednica organizacionog odbora Bazara.
Sandra Horowitz, supruga zamjenika američke ambasadorice u BiH, koja već dvije godine pomaže u organizaciji Bazara takođe se zahvalila svim ambasadama i nevladinim organizacijama, kao i izlagačima koji su učestvovali na Bazaru, kao i svima koji su kupili karte te podržali Bazar.
“Bez svih vas mi ne bi mogli podržati ovako veliki broj djece ove godine”, kazala je Horowitz.
Za Annaritu Lippiello, suprugu italijanskog ambasadora i novu članicu organizacionog odbora, pomaganje djeci sa potrebama u BiH je izuzetno važno.
“Bila mi je čast prošle godine posjetiti organizacije koje podržavamo i vidjeti kakvu razliku donacije prave – bez izuzetka, sve ove organizacije su neopjevani heroji ove zemlje, a rad koji oni obavljaju je inspirativan i pravi stvarnu razliku u životima onih kojima pomažu. Za mene je to bilo iskustvo koje otvara oči i motiviše za dalji rad. Zaista nam je drago što ćemo podržati 20 dobrotvornih organizacija ove godine, diljem BiH, a posebno smo se potrudili da podržimo i one koje nisu u većim gradovima i koje nisu korisnici velikih projekata”, kazala je Annarita Lippiello.