Ekonomski fakultet u Sarajevu i NLB Banka potpisali sporazum o saradnji

0
602
Sporazum o saradnji EFSA i NLB-a potpisali su Jasmina Selimović i Lidija Žigić

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i NLB Banka d.d. Sarajevo potpisali su sporazum o saradnji koji, između ostalog, obuhvata projekat u okviru akademskog predmeta Organizacijsko ponašanje.
Studenti će kroz mentorski pristup predmetne profesorice dr. Amre Kožo i rukovoditeljice Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta dr. Alise Mujkić biti usmjereni na adekvatan odabir tema, te sprovođenje plana istraživačkih aktivnosti u kontekstu NLB Banke Sarajevo.
Projekte studenata će ocjenjivati stručni žiri, a prve tri grupe studenata sa najboljim projektima će osvojiti prigodne novčane nagrade. Rezultati istraživanja studentskih projekata bit će korišteni kao putokaz za unapređenje poslovanja Banke, čime se studentima ujedno otvara i značajan prostor za obavljanje ferijalnih praksi i zaposlenje u Banci.
NLB banka je u 2021. godini proglašena drugim najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru, a studenti će ovim putem imati priliku da se kroz istraživanje na zadane teme upoznaju sa organizacijskim okruženjem NLB Banke Sarajevo, i tako dobiti bolju sliku o internom funkcionisanju jedne finansijske institucije sa uspostavljenim sistemom vrijednosti.
“U NLB Banci Sarajevo njeguju organizacijske vrijednosti u kojima svaki uposlenik treba da se osjeća ugodno i bude svjestan da, ukoliko je potrebno,može dobiti podršku ili pomoć od svojih kolegica i kolega. Radi se o profesionalnom okruženju sa prilikom za napredak gdje svi čine jednu veliku porodicu u kojoj se ljudi brinu jedni za druge”, istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.
Prema riječima Dekanese Ekonomskog fakulteta u Sarajevo prof. dr. Jasmine Selimović, Ekonomski fakultet u Sarajevu na ovaj način i dalje osnažuje svoj uticaj u poslovnom okruženju, opravdavajući time zasluženo dobijene prestižne akreditacije iz oblasti visokog obrazovanja.
Potpisivanju ovog značajnog sporazuma prisustvovali su i doc. dr. Emir Kurtić, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te Berina Belkić Tepić, voditeljica odjela za PR i marketing NLB Banke. Saradnja ove dvije institucije inicirana je u okviru aktivnosti Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta, čiji su članovi i mnogobrojni zaposlenici NLB banke.