Električni romobil na mlazni pogon juri preko 100 km/h

0
50
Pogledajte kako izgleda mlazni motor postavljen na električni romobil

Matt Mikka, youtuber koji vodi prilično uspješan kanal Warped Perception, najčešće se bavi projektima vezanima za automobile, motore i raznu drugu mehaniku. Na kanalu ima gotovo 1,2 miliona pretplatnika, koje zabavlja svojim neobičnim projektima. Jedan od njih bio je postavljanje tri mlazna motora na Teslu, o čemu je video reportaža objavljena krajem prošle godine.
Najnoviji video ponovno se bavi sličnim mlaznim motorom, ali ovoga puta Mikka ga je montirao na – električni romobil. Koristio je vlastiti moćni i robusni romobil s pogonom na oba točka, Fiido Beast, kako bi njegova konstrukcija uopće mogla izdržati postavljanje mlaznog pogona te brzine koje će njime postizati.
Nakon što je osmislio način pričvršćivanja motora na romobil, izradio je cijelu potrebnu konstrukciju, dodao rezervoar za gorivo, kontrolu elektroniku te se naposlijetku uputio na testnu vožnju. Najviša brzina koju je uspio postići na ravnom dijelu ceste bila je oko 100 km/h, nakon čega je sistem romobila, prema navodima samog youtubera, na neki način zakočio daljnje ubrzavanje.
Kada je vozio s isključenim romobilom, postigao je i nešto višu brzinu, no nije je mogao u tom trenutku izmjeriti, budući da je i brzinomjer također bio isključen.
Možda najbolji savjet vezan uz ovakve projekte je onaj poznati ‘ne pokušavajte ovo kod kuće’, piše Bug.hr. Dovoljno će biti samo pogledati ovaj video i uvjeriti se koliko je stvar zapravo opasna, pogotovo u jednom trenutku kada se mlazni motor zapalio pri testiranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here