EU i Vlada Njemačke izdvajaju 3 miliona eura za pomoć privrednim subjektima u BiH

Sredstva su namijenjena za ublažavanje utjecaja korona-krize u metalnoj, mašinskoj i drvnoj industriji u BiH

0
394
Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva od 50 hiljada do 250 hiljada KM

Evropska unija i Vlada SR Njemačke su u okviru zajedničkog projekta EU4 Business Recovery izdvojili 3 miliona eura za ublažavanje utjecaja krize izazvane Covid-19 u metalnoj, mašinskoj i drvnoj industriji u BiH.
Tim povodom raspisan je javni poziv za bespovratnu pomoć na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani privredni subjekti.
Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura. Bespovratna sredstava moći će se koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.
Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.
Za više informacija vidjeti ovdje
Projekat EU4 Business Recovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada SR Njemačke (0,7 milion eura). EU4 Business Recovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.
GIZ će održati dvije online info sesije povodom javnog poziva: 14. i 16. septembra 2021.