Evropski dobrovoljni penzijski fond nagradio povjerenje svojih članova

0
120
Narodna biblioteka ‘Jovan Dučić’ u Kalinoviku dobila je poklon EPF-a

Predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda (EPF), prvog i još uvijek jedinog dobrovoljnog penzijskog fonda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, uručili su poklone trima javnim ustanovama – kolektivima Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ u Živinicama kod Kneževa, Srednje stručne škole ‘Janja’ kod Bijeljine i Narodne biblioteke ‘Jovan Dučić’ u Kalinoviku. Pokloni su dodijeljeni na osnovu kriterijuma prosječne uplate članova fonda iz sektora prosvjete i kulture.
“Analizirajući uplate po organizacionim jedinicama budžeta, primijetili smo da postoje poslovni subjekti gdje su prosječne uplate članova dosta više u odnosu na opšti prosjek njihovog penzijskog plana, što znači da su nam zaposleni u tim institucijama ukazali dodatno povjerenje. Ideja je bila da takve kontaktiramo, saznamo šta im to najviše nedostaje u radu, te da im doniramo prigodan poklon, u znak zahvalnosti. Donirali smo dva desktop računara, projektor i tablet, te police za knjige. To je simboličan, ali njima značaj poklon i drago nam je da smo uspjeli u namjeri da makar malo olakšamo i podržimo njihov rad”, rekao je Zdravko Zečević, v.d. izvršnog direktora Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.
“Povjerenje u Evropski dobrovoljni penzijski fond raste iz dana u dan. Prošla godina je bila teška i zahtjevna na mnogo načina, a posebno finansijsko, i zato nam je neizmjerno drago kada vidimo da smo uspjeli u namjeri da probudimo svijest o važnosti štednje za treće doba. Ovaj put smo stavili fokus na prosvjetu i kulturu i zaposlene u ovom sektoru odlučili nagraditi za povjerenje koje su nam ukazali”, kazala je Gordana Drobnjak, direktorica Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here