Federalni inspektori kaznili priređivače igara na sreću sa 60.900 KM

0
232

Iz Porezne uprave Federacije BiH saopćeno je da su inspektori ove uprave na području Sarajevskog, Tuzlanskog, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona izvršili 31 kontrolu priređivača igara na sreću.
Kontrole su izvršene jučer u općinama Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Lukavac, Doboj Istok, Živinice, Tuzla, Kalesija i Banovići, Vitez, Fojnica, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Zenica, Žepče, Visoko i Kakanj.
U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 60.900 KM.
Iz Porezne uprave ističu da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.