Fintech startup takmičenje 29. avgusta u Sarajevu

0
627
Bh. fintech startupi učestvovat će 29. avgusta u Sarajevu na takmičenju Elevator Lab Challenge

Takmičenje Elevator Lab Challenge održat će se 29. avgusta u 18 sati u prostorijama HUB 387 u Sarajevu na kojem će najperspektivniji bh. fintech startupi predstaviti svoje inovacije i najnovija rješenja iz područja finansijskih tehnologija.
Osam najboljih fintech startupa koji su prošli selekciju Raiffeisen banke će se pred stručnim žirijem i publikom takmičiti za novčanu nagradu od 5.000 eura i plasman na regionalno finale Elevator Lab Challenge u Beču.
Rollsoft, Sentry, 15do3, Thematic, Logate i Uhura Solutions, Kliker, Digital Asset Management su timovi koji će se predstaviti pred stručnim žirijem kojeg čine: Haris Gondžo, direktor IT – informacione tehnologije Raiffeisen Bank dd BiH; Hasan Hasić, direktor Centra digitalnog bankarstva Raiffeisen Bank; Rešad Začina, suosnivač i izvršni direktor Ministry of Programming; Edin Poprženović, CEO ABC Tech Group i Kenan Trokić, Izvršni direktor kompanije Own.
Regionalni Elevator Lab Challenge je organizovan kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Najbolji startupi sa svakog takmičenja dobiće nagradu od 5.000 eura, kao i direktan plasman u polufinale Elevator lab akceleratorskog programa Raiffeisen Bank International u Beču, gdje će se takmičiti s pobjednicima iz drugih zemalja.
Regionalni Elevator Lab Challenge završiti će se Gala događajem u Beogradu na kome će pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj biznis predstave pred stručnim žirijem i publikom i izbore se za nagradu od dodatnih 5.000 eura.