Fly Jordan uspostavio charter liniju Amman – Mostar

0
783
Iako je promet aviona smanjen za 1,9%, broj putnika u 4 kvartalu lani je porastao za 9,2 posto

Nakon trosatnog leta prvi avion kompanije Fly Jordan na liniji Amman (Jordan) – Mostar s 35 putnika sletio je u ponedjeljak na mostarski aerodrom.
Ova linija će saobraćati do sredine oktobra svakog ponedjeljka, s dolaskom u Mostar u 8:35 i polaskom iz Mostara u 9:20 sati.
Direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić kazao je kako je bilo dosta problema da bi se došlo do realizacije linije između Ammana i Mostara, najviše iz sigurnosnih razloga, ali da su na kraju uvjeti ispunjeni te je Mostar povezan s još jednom destinacijom.
Direktor G-toura Međugorje Davor Ljubić kazao je kako je taj turistički operater Jordancima ponudio sedmodnevni aranžman, koji uključuje boravak od četiri dana u Sarajevu, te tri dana u Mostaru, kao i posjet najzanimljivijim odredištima u ta dva grada.
Ljubić je dodao kako u Jordanu živi oko 2.000 žena iz BiH koje tamo imaju svoje porodice, tako da oko 15.000 stanovnika te azijske zemlje gravitira prema Bosni i Hercegovini, prenosi Fena.
Cijena povratne karte na liniji Amman – Mostar je između 345 eura i 450 eura, a karte se mogu kupiti u mostarskom aerodromu.