FlyBosnia od septembra uvodi direktnu avioliniju Sarajevo-London, turistička promocija bh. prijestonice

0
590
FlyBosnia će ovog ljeta sa dva aviona Airbus A319 održavati letove od Sarajeva do Rijada, Džede, Kuvajta i Bahreina

Aviokompanija FlyBosnia od septembra uvodi direktnu liniju za London, a najavljuje i linije iz Sarajeva prema Parizu i Rimu.
Prema riječima novog direktora ove bh. aviokompanije Tarika Bilalbegovića, nove linije prema evropskim metropolama FlyBosnia uvodi nakon što je uspostavila letove za Saudijsku Arabiju i Kuvajt.
Uvođenjem linije za London glavni grad BiH će se nakon više od deset godina direktnom avionskom linijom povezati s engleskom prijestonicom.
Na pres-konferenciji FlyBosnia je danas sa Gradom Sarajevo i Javnim preduzećem Sarajevo ozvaničila početak promotivne turističke kampanje i upoznavanju turista sa nekim od najvećih turističkih atrakcija u glavnom gradu BiH – Trebevićkoj žičari i sarajevskoj Vijećnici.
Potpisivanjem ugovora o saradnji, direktor JP Sarajevo Ensar Eminović i direktor FlyBosnia Tarik Bilalbegović istakli su da je ovu saradnju potakao rastući broj putnika koji u Sarajevo dolazi avionima ove aviokompanije. Svi putnici kompanije FlyBosnia će dobiti i promotivni letak koji ih upoznaje sa Žičarom i Vijećnicom, a vaučeri za benefite štampani su na kartama/boarding passu.
“Ova promotivna akcija doprinijet će još boljem radu Žičare i Vijećnice, a svaka marka koju zaradi JP Sarajevo, vraća se Sarajlijama. Zahvaljujem se gradonačelniku Abdulahu Skaki koji je i inicirao ovu vrlo kvalitetnu i kreativnu saradnju”, istakao je direktor JP Sarajevo Ensar Eminović.