Flynas i Croatia Airlines obnavljaju letove za Sarajevo

0
200
Croatia Airlines obnovit će letove za Sarajevo 28. februara, a Flynas 17. maja

Nakon što je saudijski niskotarifni avioprevoznik Flynas najavio nastavak letova za Sarajevo tokom ljeta, i aviokompanija Croatia Airlines planira nastaviti letove od Zagreba do Sarajeva i Beča u narednim sedmicama.
Saudijski Flynas će, prema najavama, obnoviti svoju liniju između Džede i glavnog grada Bosne i Hercegovine 17. maja. Zbog pandemije koronavirusa, ova linija je obustavljena prošle godine. Letovi bi se trebali obavljati četiri puta sedmično, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, avionima Airbus A320, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.
Flynas će liniju održavati do 5. septembra. Ukupno su planirana 64 leta u oba smjera sa 21.760 prodajnih mjesta. Karte se mogu kupiti putem web stranice aviokompanije.
I Croatia Airlines će, prema najavama, uskoro obnoviti letove iz Zagreba za Sarajevo i Beč. Obje linije privremeno su prekinute nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Letovi za Sarajevo bit će obnovljeni 28. februara, a za Beč 3. marta. Letovi za glavni grad BiH odvijat će se dva puta sedmično, svakog četvrtka i nedjelje, dok će letovi za Beč saobraćati jednom sedmično, svake srijede. Obje linije će se održavati sa turboelisnim avionom Dash 8.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here