Formirana Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona

0
383
Grupacija ugostitelja TK: Cilj je očuvanje radnih mjesta i ugostiteljske djelatnosti u TK

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla formirana je Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona. Shodno Pravilniku o radu komorskih udruženja, Grupacija će djelovati u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam.
Na konstituirajućoj sjednici održanoj u Komori 1. aprila ove godine, predstavnici ugostiteljske djelatnosti sa područja Tuzlanskog kantona su izabrali Odbor Grupacije, delegirali svoje članove u ovo tijelo i izabrali rukovodstvo Odbora, predstavnike firmi: Old Story, Bagi palačinkarinca, U.R. St. James’s Irish Pub, O.R. Svadbeni salon Ljubavna priča, Caffe bar Aria, Piramida, UR Tommis, Pizzeria Barok, Time-S 92 i Hashtag.
Za predsjednika Grupacije je izabran Edin Omerović a za podpredsjednika Armin Grabičanin, vlasnici Old Story, inače inicijatori organizovanog, zajedničkog, institucionalnog djelovanja ugostitelja i formiranja Grupacije.
Na konstituirajućoj sjednici je odlučeno da se iz prilično velikog broja pitanja koje je neophodno rješavati po hitnom postupku a u cilju očuvanja radnih mjesta i općenito ugostiteljske djelatnosti na području TK, fokusira prva grupa pitanja i problema koji će se u vidu zahtjeva uputiti Ministarstvu finansija i Vladi Tuzlanskog kantona.