Fortenova grupa prodala Cibonin toranj koncernu Agram

0
662
Prodan Cibonin toranj u Zagrebu, Agram najavio značajne investicije u obnovu tog objekta

Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa. Riječ je o uredskim prostorima na 16 spratova tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 kvadratnih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna.
Poslovni toranj Cibona, nekašnja Agrokorova upravna zgrada, jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.
“Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokus smo usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja”, rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije, prenosi portal SEEbiz.
“Cibonin toranj sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram”, kazala je Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.