Gartner objavio spisak 25 najboljih opskrbnih lanaca u svijetu

0
870
Schneider Electric jedanaesti na Gartnerovom spisku 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je da je jedanaesti na Gartnerovom spisku 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019.
Kompanija je ujedno osvojila i Gartnerovu nagradu za opskrbni lanac u sektoru industrijske proizvodnje u 2019. koja prepoznaje nekonvencionalne, inovativne i dalekosežne inicijative na području opskrbnih lanaca u sektoru industrijske proizvodnje. Istraživačka kuća Gartner spisak je objavila na svojoj Izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima 2019. godine održanoj u Phoenixu, Arizona, SAD.
“Zaista smo presretni što smo ove godine ponovno popravili svoj plasman na Gartnerovom spisku 25 najboljih opskrbnih lanaca. Smatramo da transformacija našeg opskrbnog lanca napreduje dobro, a nagrada je zbilja motivirala naš tim da nastavi saprovođenjem programa Prilagođenog, održivog i povezanog opskrbnog lanca 4.0. u saradnji sa našim partnerima, za naše klijente. Nagradu za najinovativniji opskrbni lanac u sektoru industrijske proizvodnje smatramo priznanjem našoj strategiji upravljanja ljudskim resursima, koja podupire digitalnu transformaciju na nivou svih naših djelatnika“, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik Globalnog opskrbnog lanca Schneider Electrica.
U 2018. godini, 86.000 djelatnika Operacija globalnog opskrbnog lanca Schneider Electrica – koje se sastoje od 200 proizvodnih pogona u 46 zemalja i 98 distribucijskih centara – upravljalo je sa više od 260.000 proizvoda i obrađivalo više od 150.000 linija narudžbi dnevno.
Gartner je u svojoj objavi spiska 25 najboljih opskrbnih lanaca izjavio da su među firmama sa najboljim opskrbnim lancima ove godine primjetna tri ključna trenda koja unapređuju njihove sposobnosti i još ih više izdvajaju od ostalih: personalizacija skaliranjem, korištenje ekosistema i digitalne strategije preduzeća.
Analitičari istraživačke kuće Gartner glavni spisak firmi sastavljaju na osnovu spiska Global 500 časopisa Fortune i spiska Global 2000 časopisa Forbes. Kako bi broj ocjenjivanih firmi sveli na nekakvu razumnu mjeru, odredili su opšti prag godišnjeg prihoda od minimalno 12 milijardi dolara.
Inače, analitičari Gartnera predstavljaju dodatne analize i informacije o trendovima na području opskrbnih lanaca na Gartnerovim Izvršnim konferencijama o opskrbnim lancima od kojih je jedna održana u četvrtak u Phoenixu, Arizona, dok će se druga održati od 17.-19. juna u Barceloni.