Global Finance: Raiffeisen najbolja banka u Bosni i Hercegovini

0
624
Karlheinz Dobnigg: Nagrade predstavljaju dodatni podstrek za unapređenje poslovanja

Renomirani poslovni magazin Global Finance je u okviru dodjele nagrada ‘Najbolje banke za 2019. godinu u Srednjoj i Istočnoj Evropi’, Raiffeisen Bank d.d. BiH petnaesti put dodijelio priznanje za ‘Najbolju banku u Bosni i Hercegovini’.
“Zaista smo sretni da nas je renomirani magazin Global Finance već petnaesti put proglasio najboljom bankom u BiH. Pored uspješnog poslovanja, jedan od objektivnih kriterija koji je uzet u obzir prilikom donošenja odluke o pobjedniku bio je i kontinuiran rad na novim tehnologijama koje vode ka novoj razini digitalizacije naših usluga koje klijentu olakšavaju poslovanje sa bankom. Za nas u Raiffeisen banci ovakve nagrade predstavljaju dodatni podstrek da idemo dalje i ostajemo posvećeni unaprjeđenju i inoviranju naših usluga i proizvoda kao i modernizaciji naše poslovne mreže“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Zgrada Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu

Kada je riječ o grupaciji Raiffeisen Bank International AG, Raiffeisen je proglašena najboljom i na tržištima u Ukrajini, Bjelorusiji i Slovačkoj.
Magazin Global Finance je osnovan 1987. godine i već 26 godina bira banke sa najboljim rezultatima na tržištima u razvoju. Objektivni kriteriji koji su se razmatrali su: rast aktive, profitabilnost, strateški odnosi, inovacije u proizvodima kao i razvoj poslovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su banke koje su pažljivo pristupale potrebama klijenata te bolje poslovale postavljajući temelje za budući uspjeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here