Global Finance: UniCredit najbolja banka za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi

0
1354
Kapital UniCredit Bank Banja Luka na polugodištu 2023. povećan je za 4,8%, na 295,3 miliona KM

U okviru svoje pete godišnje dodjele nagrada za najbolje svjetske banke za privatno bankarstvo 2020, magazin Global Finance je izabrao UniCredit za najbolju banku u segmentu privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
Pored toga, UniCredit je dobila još jednu regionalnu nagradu – najbolja banka za privatno bankarstvo u domenu poduzetnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi – i pojedinačne nagrade za najbolju banku za privatno bankarstvo u Austriji (Schoellerbank), Češkoj Republici i Rumuniji.
Prema opisu Global Finance-a, dobitnici nagrada su banke koje na najbolji način zadovoljavaju specifične potrebe klijenata velike neto vrijednosti koji teže uvećanju, očuvanju i prenosu svog bogatstva na druge. Pobjednici nisu uvijek najveće institucije, već najbolje – one sa kvalitetima, koje klijenti visoko cijene pri izboru pružatelja usluga.
Ceremonija dodjele nagrada će se održati u februaru u Njujorku.
“Velika je čast biti izabran za najbolju svjetsku banku za privatno bakarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, te dobiti dodatne pojedinačne nagrade u Austriji, Češkoj Republici i Rumuniji. Ove nagrade dokazuju vrijednost kontinuiranog napora za dostizanje liderske pozicije u osiguranju inovativnih i relevantnih investicijskih rješenja za naše klijente u oblasti upravljanja imovinom na svim našim tržištima”, izjavili su Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva UniCredita u Centralnoj i Istočnoj Evropi.