Grawe osiguranje Sarajevo svečano obilježilo 20 godina uspješnog poslovanja

0
9455
U sarajevskoj Vijećnici upriličena svečanost povodom 20 godina Grawe osiguranja (Foto: Profitiraj.ba)

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo već 20 godina uspješno posluje u Bosni i Hercegovini i danas je među vodećim osiguravateljima u našoj zemlji, a svojim klijentima nude široku paletu proizvoda životnog i neživotnog osiguranja.
Počeci se vežu za 1998. godinu, i u to vrijeme bila je to prva osiguravajuća kuća sa stranim (austrijskim) kapitalom koja je počela sa radom u našoj zemlji. GRAWE svoje umijeće poslovanja temelji na respektabilnom znanju i 190 godina dugoj tradiciji poslovanja matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije.
Povodom obilježavanja jubileja GRAWE-a, sinoć je u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice upriličena svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti i predstavnici osiguravateljske struke.
Tom prilikom, čelnici GRAWE-a prezentirali su 20-godišnji razvojni put ovog osiguravajućeg društva koje je sa malobrojnom ekipom u Sarajevu počelo s radom 1998. godine, a sada su već respektabilna kompanija sa blizu 400 zaposlenih.
“Kada gledam retrospektivno, s punom sigurnošću mogu reći da je GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo u protekle dvije decenije poslovanja izraslo u stabilnu, društveno odgovornu firmu, s najboljim odnosom Obećano-Ispunjeno”, izjavio je Fikret Hodžić, predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.
“Sve smo to postigli zahvaljujući prije svega našim zaposlenicima i brojnim vjernim klijentima”, dodao je Hodžić.
Predsjednik Upravnog odbora GRAWE koncerna Othmar Ederer izrazio je zadovoljstvo poslovnim rezultatima koje je u proteklom periodu ostvarila GRAWE grupacija, te dodao da je izuzetno zadovoljan poslovnim rezultatima GRAWE Sarajevo. Kazao je da su i u BiH vrlo aktivni ne samo u osiguranju, nego i u nekretninama, navodeći kao primjer poslovnu zgradu u kojoj je sjedište društva.
GRAWE osiguranje je danas među vodećim osiguravateljima u osiguranju života u BiH, ali je svoju poziciju znatno ojačalo i u neživotnim osiguranjima nakon akvizicije VGT osiguranja iz Visokog u 2017. godini, tako da se danas može govoriti o jednom velikom osiguravajućem društvu sa više od 380 zaposlenih.
U razvojnom putu GRAWE Sarajevo svakako bitnu ulogu imao je i Georg Schneider, koji je bio na čelu te kompanije prije aktuelnog direktora Hodžića. Prisjećajući se tog perioda, Schneider je istakao da im je prioritet uvijek bio da budu blizu klijentima. Dodao je da je GRAWE primarno okrenuto životnim osiguranjima, i po tome prepoznatljivo u bh. javnosti, ali da je sve uspješnije i u segmentu neživotnih osiguranja, i to prije svega osiguranju od autoodgovornosti.
U skladu sa društveno-odgovornim poslovanjem, predstavnici GRAWE-a na svečanosti su uručili i dvije vrijedne donacije – SOS Dječijim selima (20.000 KM) i Roditeljskoj kući (10.000 KM).

Više informacija o razvojnom putu i poslovanju GRAWE osiguranja Sarajevo možete vidjeti ovdje.