Guinnessov rekord: U vožnji zamijenili točak na automobilu za minutu

0
58
Dvojica Talijana novi rekorderi u najbržoj promjeni točka na automobilu za vrijeme vožnje

Guinnessova knjiga bizarnih rekorda bogatija je za još jedan zapis iz područja automobilizma. Dvojica Talijana upisali su se kao rekorderi u najbržoj promjeni točka na automobilu za vrijeme vožnje.
Manuel Zoldan i Gianluca Folco službeni su Guinnessovi rekorderi u promjeni točka na automobilu u vožnji. Taj su zadatak obavili tako što je Zoldan vozio njihovog BMW-a na dva točka, a Folco se nagnuo kroz suvozački prozor te obavio zamjenu prednjeg desnog točka.
U ruci je imao akumulatorski udarni odvijač, dok je rezervni kotač čekao postavljen s vanjske strane suvozačkih vrata. Na prednjem odbojniku pripremili su čak i postolje za točak koji će biti skinut, kako bi sve prošlo glatko i što brže – a tako je i bilo.

Zoldan i Folco službeni su Guinnessovi rekorderi u promjeni točka na automobilu u vožnji

U službenom pokušaju, koji su verificirali Guinnessovi suci, Zoldan i Folco zabilježili su rekordno vrijeme za potpunu zamjenu točka, od samo jedne minute, 17 sekundi i 64 stotinke.
To vrijeme za oko 13 sekundi bolje je od dosadašnjeg rekorda, i dovoljno je da se dvojac upiše u Guinnessovu knjigu bizarnih i zabavnih rekorda – dok ih neko ne skine s tog trona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here