Hifa Petrol najpoželjniji poslodavac u naftnom sektoru u BiH

0
1191
Hifa Petrol dobila priznanje Najpoželjnijeg poslodavca u BiH

Na svečanoj dodjeli priznanja kompanija Hifa Petrol osvojila je prvo mjesto kao Najpoželjniji poslodavac u sektoru Nafte i plina za 2019. godinu. Također, Hifa Petrol plasirala se i na 2. mjesto među Top 10 kompanija u BiH u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.
Ova, najuspješnija bh. naftna kompanija, peti put zaredom nosilac jeprestižnog priznanja koju dodjeljuje kompanija Kolektiv- Posao.ba.
Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodilo je dvomjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele BiH. Iz godine u godinu u istraživanju učestvuje sve više glasača, tako da je ove godine zabilježen rekordan broj od preko 250.000 glasova. Među vodećim kriterijima bili su: pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate i ostale beneficije.
“Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine ponijeli titulu najpoželjnijeg poslodavca u BiH u kategoriji Nafte i plina, te uz to priznanje osvojili i 2. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji BiH. Kompanija Hifa Petrol pruža svojim uposlenicima kvalitetne uslove rada sa fokusom na pozitivno radno okruženje, dobar tretman zaposlenih, konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare. Cilj nam je i ubuduće zadržati titulu najpoželjnijeg poslodavca te unaprijediti pozitivni radni ambijent koji će smanjiti trend odlaska iz BiH“, izjavio je direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.