Honda Prologue bit će prvi e-SUV, dizajniran u virtualnoj stvarnosti

0
470
Honda objavila skicu Prologuea kojom najavljuje prodor na tržište električnih SUV-ova

Honda je objavila prvu skicu kojom najavljuje svoj iskorak na tržište električnih SUV-ova. Model kojim će to učiniti bit će Prologue, porodični automobil za cestu, ali i za poneku terensku avanturu.
Honda Prologue bit će prvi e-SUV ove marke i prvi koji je dizajniran u potpunosti ‘na daljinu’. Suočeni s izazovom pandemije, Hondini su dizajneri pribjegli radu od kuće, pa je tako nastao i Prologue. Pritom su se služili najmodernijim alatima vizualizacije u virtualnoj stvarnosti, u kojoj su stručnjaci iz Honda Design Studija u Los Angelesu virtualno surađivali s kolegama iz odjela za dizajn i razvoj u Japanu, kao i sa stručnjacima iz General Motorsa, kompanije s kojom će ovaj SUV biti zajednički razvijen.
Rezultat njihove suradnje je moderan i svjež dizajn SUV-a, koji se nadovezuje na postojeći Hondin asortiman. Čiste i jednostavne linije nalik su onima kod modela Honda e, a balansiraju između ‘terenskog’ izgleda i elegantnog porodičnog automobila. Timovi su se također usredotočili na aerodinamiku, pa je ovaj vanjski dizajn omogućio i umanjivanje buke koju će iskusiti putnici u kabini, piše Autonet.hr.
Honda planira novi električni Prologue pustiti u prodaju 2024. godine. Do 2030. na tržištu će se naći čak 30 novih električnih modela pod njihovom značkom, a planirana proizvodnja je 2 miliona primjeraka.
Nakon Prologuea, tokom 2026. godine bit će pokrenuta proizvodnja novih modela, zasnovanih na vlastitoj platformi Honda e:Architecture. Tokom 2027. na tržište bi trebali početi stizati i jeftiniji električni modeli, ponovno nastali u suradnji s GM-om, na potpuno novoj platformi.