Hotel Nomad Bjelašnica dobio prestižno priznanje

0
60
Kongres magazin objavio prestižnu listu 'the best meeting hotels': Hotel Nomad Bjelašnica zauzeo treće mjesto

Hotel Nomad Bjelašnica se pozicionirao na treće mjesto liste ‘the best meeting hotels’ u regiji tzv. nove Evrope koju je nedavno objavio Kongres magazin, specijalizirani časopis za kongresni turizam.
Za ocjenjivanje nominiranih hotela, na osnovu posebne holističke metodologije vrednovanja kvaliteta, bili su zaduženi isključivo tajni gosti, što ovom priznanju, koje se ne može kupiti niti sponzorisati, daje poseban značaj. Hotel Nomad Bjelašnica, s osvojenih 4.92 od maksimalnih 5.00 bodova, od svog tajnog gosta je dobio najveću ocjenu – Gold.
Ova ocjena nije samo priznanje za kvalitet usluge i gostoprimstva. Ona je, također, potvrda uspješnog sistemskog ulaganja i nastojanja investitora, kompanije Birotim, da pozicionira ‘Nomad’ među vrhunske evropske hotele koji na osnovu specijalizirane, posebno kreirane ponude mogu zadovoljiti najzahtjevnije goste i biti mjesto inspirativnih poslovnih susreta, konferencija, radionica, korporativnih zabava i sličnih događaja.

U želji da postane mjesto koje će inspirisati ljude da se odmaraju, druže i posluju u zdravom okruženju, ponuda hotela Nomad je koncipirana tako da Bjelašnicu čini poželjnom destinacijom tokom cijele godine.
Priča o hotelu Nomad u Kongres magazinu počinje upravo osnovnim informacijama o njegovoj lokaciji, privlačnosti i posebnosti Bjelašnice te njenoj dobroj i brzoj povezanosti s prijestolnicom Bosne i Hercegovine i aerodromom, što je velika prednost za posjetioce iz inozemstva i organizirane dolaske. Autor teksta, impresioniran arhitekturom Nomada, opisuje ga kao ‘vrhunski planinski hotel koji priča autentičnu priču o bosanskim planinskim nomadima’.
Detaljnu evaluaciju svih hotela koji su se našli na pomenutoj listi možete pročitati na ovom linku.