HTC Vive se udružuje sa Mozillom i AWS-om: Pretraživanje interneta u virtuelnoj realnosti

HTC predstavio nove inovacije i module saradnje koji će ljubiteljima virtuelne realnosti omogućiti sasvim nova i nevjerovatna iskustva

0
1540
HTC Vive se udružuje s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo istinski web VR

HTC Vive, lider u virtualnoj realnosti (VR), na današnjoj pres-konferenciji u Las Vegasu najavio je saradnju sa Mozilla Firefox, AWS Amazon Sumerian i Fidelity Investments, koja će omogućiti potrošačima da unesu VR u njihov svakodnevni život pružajući imerzivno iskustvo pretraživanja interneta u VR-u.
Firefox Reality će postati Viveov prirodni VR preglednik, pružajući korisnicima sigurno i privatno iskustvo.
Da bi se web sadržaj lako prenio u VR, HTC Vive također radi sa Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i kompanijama alate za jednostavno kreiranje i pokretanje VR iskustava. Na CES sajmu će prva kompanija koja će demonstrirati na novoj platform biti Fidelity Investments, koji će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfolio u VR-u kroz prilagođeno okruženje izgrađeno za novi pretraživač.

Mozilla Firefox

Danas je VR web pregledavanje glomazno i teško za navigaciju. HTC Vive se okrenuo Mozilla Firefox-u da ponovno osmisli ono što bi VR web iskustvo moglo biti. Ovo partnerstvo omogućuje istinski optimizirano iskustvo pretraživanja u VR-u za brzu i laku pretragu, pristup njihovim omiljenim web stranicama u VR-u za kupovinu, istraživanje, surfanje, gledanje videa i još mnogo toga. Firefox će biti internet pretraživač za Vive, Vive Pro i nadolazeći Vive Cosmos.

HTC predstavio Vive Cosmos, novi hardver i softver te nova partnerstva za VR sadržaj

Amazon Sumerian

Kao dio ove veze, HTC Vive se udružuje s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo istinski web VR. Kroz ovu saradnju, programeri HTC Vive će moći kreirati web stranice optimizirane za VR, bez potrebe za specijalnim iskustvom u programiranju.
Koristeći Sumerian, programeri mogu brzo koncipirati, testirati i objaviti VR optimizirane web stranice koje su odmah dostupne internim testerima, autentičnim korisnicima ili za javnu upotrebu.
Pored VR stranica, AWS i HTC planiraju da bez problema integrišu Sumerian sa Vive portom za objavljivanje bilo kojeg VR iskustva na platformi, što ih čini dostupnim krajnjim korisnicima brže nego što je to ranije bilo moguće.

Fidelity Investments

Da bi prikazao puni potencijal ove saradnje, HTC Vive će ugostiti Fidelity Investments u svom CES VR prikazu u hotelu Wynn. Prototip Fidelity Investments VR web stranice omogućava finansijskim klijentima da urone u svoja ulaganja putem novih alata za vizualizaciju podataka i omogućiće učešće više korisnika, npr. nekog od članova porodice ili nekog ko je pouzdan savjetnik.