Huawei 5G demo kamion posjetio Bosnu i Hercegovinu

0
503
Predstavljena pametna rješenja i implementacija Huawei 5G mreže

Nakon obilaska gradova širom Evrope, demo kamion Huaweija posjetio je Banja Luku i Sarajevo. Tehnološki gigant Huawei je u periodu od 15. do 17. decembra u ova dva bh. grada predstavio najnovije tehnološke inovacije tokom Huawei Roadshow 2021 pod nazivom ‘Osvjetljavamo budućnost’.
Svi posjetioci imali su priliku zakoračiti u budućnost pametne tehnologije i upoznati se s najnovijim digitalnim dostignućima nastalim primjenom 5G mreže.
Kroz posjetu 5G Huawei demo kamiona prikazana je izložba mogućnosti novih tehnologija koje zahvaljujući 5G mreži poboljšavaju svakodnevni život i poslovanje. Tako su posjetioci mogli isprobati zanimljive i interaktivne zadatke, uspostaviti holografske 3D veze, daljinski upravljati bagerom, te u rotirajućoj stolici uz VR naočale uvidjeti kako 5G mreža stvara minimalno kašnjenje i besprijekornu povezanost kroz demonstraciju utrke i potpuno iskustvo zabave.
“Naša kompanija kao globalni lider u polju telekomunikacija želi da sve svoje znanje, iskustvo i resurse podijeli sa ostalim učesnicima IKT (informaciono-komunikacijske tehnologije) industrije, te iz tog razloga smo organizovali Huawei 5G Roadshow 2021 u BiH. Huawei je prisutan u BIH zadnjih 12 godine, te imamo uspješnu saradnju i komunikaciju sa telekomoperaterima, različitim organizacijama, univerzitetima, vladom i svima iz naše industrije. Glavni cilj ovogodišnjeg Huawei 5G Roadshow jeste da približi najnovije tehnologije, sa fokusom na 5G tehnologiju, te ponudi jedinstveni face-to-face doživljaj”, izjavio je Zećir Kasumić, PR direktor za Huawei BIH.
U sklopu Huawei Roadshowa 2021 kamion je u proteklih nekoliko mjeseci obišao već 16 evropskih zemalja, a posjetom Bosni i Hercegovini završava se ovogodišnja turneja.