IMTEC na sajmu knjiga u Sarajevu: Nove tehnologije u službi edukacija

0
1512
IMTEC će na posebno dizajniranom štandu tokom Sajma posjetiocima predstaviti mogućnosti naprednih tehnologija

Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. predstavit će se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama.
Pod motom ‘znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu’, IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.
“Ideja da nastupimo na Sajmu knjige u Sarajevu ‘kuha se’ već nekoliko godina, i odlučili smo realizirati je u momentu kada svjetski brandovi kao što su SMART i NEC imaju izvanredne proizvode koji se koriste u najrazličitijim oblicima edukacije. Na našem, za ovaj nastup posebno dizajniranom štandu, u jednom otvorenom i na momente zabavnom nastupu, demonstrirat ćemo za vrijeme Sajma svim našim posjetiocima mogućnosti naprednih tehnologija“, kazala je Safija Hadžić, direktorica prodaje IMTEC Solutions, divizije kompanije koja nudi napredna poslovna rješenja.
Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa.
“Predvidjeli smo poklone i neku vrstu radionice na našem štandu za sve one koje budu zanimali mogućnosti uređaja koje ćemo predstaviti“, kazala je Hadžić.
Od uređaja bit će predstavljeni SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u BiH.