IMTEC na sajmu knjige u Sarajevu predstavlja novi SMART kapp uređaj

0
1127
Novi SMART kapp uređaj pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama

Domaća informatička kompanija IMTEC d.o.o. predstavit će prvi put na bosanskohercegovačkom tržištu najnoviji SMART kapp uređaj koji gotovo na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama.
Ova svojevrsna elektronska piši – briši tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača, u BiH će premijeru imati na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu.
SMART kapp je odlično rješenje za timove koji su dislocirani ili imaju potrebu za konstantnim dijeljenjem ideja ili ‘brain stormingom’. Da bi spriječili gubljenje ideja i imali mogućnost hroničnog praćenja nastajanja istih, SMART kapp pruža opciju snaphot kao izvrsno rješenje za čuvanje ideja.
Sadržaje na SMART kapp™bijeloj tabli mogu vidjeti svi koji su uključeni u rad uređaja od bilo kuda. Glatke je površine i dolazi u dvije dimenzije, 42” u portretu i 84” u landscape varijanti. Za instalaciju je potreban samo kabal koji se priključuje u struju.
Ono što je izdvaja od obične table jeste mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača. Sve napisano na SMART kappu se automatski može snimiti snapshotom na uređaje korisnika, ili u Google Driveu, Dropboxu, kako bi uvijek imali pristup sadržaju ili preko USB stika.

Ova svojevrsna elektronska piši – briši tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba

Ono što će obradovati korisnike SMART-a jeste da SMART Notebook podržava SMART kapp. Sadržaj iz SMART kapp-a se može otvoriti i u SMART Notebooku. Za pisanje po tabli dovoljan je obični marker za tablu, a sadržaj se briše magnetnom spužvom koja dolazi uz tablu.
Lider u prodaji informatičke opreme u BiH IMTEC d.o.o. predstavit će se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama. Pod motom ‘znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu’, IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.
Osim SMART kapp-a bit će predstavljeni SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u BiH.
Posebna konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena najnovija dostignuća tehnoloških divova SMART i NEC uz prisustvo predstavnika ovih kompanija, a čiji je IMTEC ovlašteni distributer, održat će se zadnjeg dana Sajma, 23. aprila u 13 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here