Samsungovi novi monitori dizajnirani za moderne prostore i igre sljedeće generacije

Samsung nudi minimalistički Space monitor za moderne radne prostore, izuzetno širok 49-inčni CRG9 monitor za vrhunsko iskustvo igranja i tanak 4K UHD zakrivljeni monitor za kreatore sadržaja

0
1595
Samsung CRG9 49“ Gaming Monitor: Ultra široki ekran sa dvostrukom QHD rezolucijom

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas tri nova monitora: moderni i minimalistički Space Monitor, CRG9 – dizajniran za neuporedivo iskustvo igranja i UR59C – zapanjujući 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za kreatore sadržaja.
Sva tri monitora predstavit će se na Samsungovom CES štandu u Las Vegasu od 8. do 11. januara 2019. godine.
Svaki od ova tri monitora nudi najbolje od tehnologije, od izuzetno širokih zaslona i živopisnih boja za impresivno igranje do dizajna koji štedi prostor i povećava produktivnost.

Space Monitor

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima omogućio da se fokusiraju na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Jedinstveno ugrađeno rješenje za uštedu prostora, minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i tako oslobađa prostor za radnu površinu za krajnju produktivnost korisnika.
Osim estetike, Space Monitor je i monitor sa visokim performansama. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerovatno detaljne, oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

Osim estetike, Space Monitor je i monitor sa visokim performansama

Space Monitor korisnicima pruža i jedinstveni stalak koji može nestati u zadnjem dijelu monitora. Kada se koristi postolje, Space Monitor se može lako nageti ili izvući iz zida. Također se može spustiti na površinu stola, a Samsungova funkcija Zero Height Adjustable Stand pruža vrhunsku svestranost za bilo koju vrstu gledanja. Stalak ne samo da čini gledanje udobnijim, već i eliminiše problem upravljanja kablom integrirajući napajanje, kao i HDMI kablova kroz ruku za čist i fleksibilan izgled.

CRG9 49“ Gaming Monitor

CRG9 je prvi izuzetno širok monitor za igre visoke rezolucijesa omjerom stranica 32:9. Pruža brzinu osvježavanja od 120 Hz sa brzim odzivom od 4 ms na 49-inčnom ekranu koji minimizira zaostajanje slike i zamućenje pokreta, kako biste bez poteškoća držali korak sa brzim tempom igranja. Napravljen za vrhunsko iskustvo igranja, monitor ima i AMD Radeon FreeSync ™ 2 HDR tehnologiju kako bi se smanjilo kidanje ekranai ulazna latencija, te se osigurala najbolja moguća brzina snimanja i glatko iskustvo igranja.
Sadržaj zaista oživljava na CRG9, sa dvostrukom QHD rezolucijom (5120×1440) i HDR10 sa vrhunskom svjetlinom od 1000 nita, pružajući najfinije detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. HDR10 pruža izvanredno lokalno zatamnjenje, a HDR sa visokim kontrastom nudi napredne spektakularne detalje koji nisu dostupni u monitorima koji nisu HDR. Monitor takođe koristi i revolucionarnu tehnologiju kompanije Quantum dot, za izuzetno širok raspon precizne reprodukcije boja i zakrivljenost ekrana od 1800 mm, kao i vrlo široko vidno polje za potpunu vidljivost.
Ekvivalentno dva 27-inčna QHD 16:9 monitora postavljena jedan uz drugi, ultra široki ekran 32:9 također pružaju vrhunsku fleksibilnost u više zadataka uz pomoć PBP (Picture-by-Picture) funkcionalnosti koja omogućava da dva video izvora budu na istom ekranu. CRG9 sadrži jedan HDMI priključak, dva Display Porta, USB 3.0 i mogućnosti povezivanja slušalica. Samsung je također dizajnirao CRG9 s manjom veličinom stalka za praktičnost i fleksibilnost u prostoru svakog igrača.

UR59C 32“ monitor

Idealan za kreatore sadržaja koji traže svestranost i performanse, novi UR59C 32-inčni monitor ima UHD zakrivljeni ekran sa kontrastom od 2,500:1 i punu 3840×2160 4K UHD rezoluciju sa podrškom za do milijardu boja. Zakrivljenost 1500R pruža doista impresivno iskustvo koje sija prilikom stvaranja sadržaja i umjetnosti, gledanja video zapisa ili igranja, a smanjuje naprezanje očiju koje se obično povezuje sa dugim periodima tradicionalne upotrebe monitora.
Dostupan u tamnoj plavo-sivoj boji, UR59C ima izuzetno tanak dizajn, s dubinom od samo 6,7 mm sa zadnjim kućištem sa teksturom. Njegov ekran je pričvršćen na vitko, ali čvrsto V-tanko metalno postolje koje oblaže kablove i smanjuje njegov trag na radnom prostoru.