Samsung predstavio novi Galaxy Note8

0
6442
Note8 donosi veći 'beskrajni' zaslon, S Pen olovku kao i dvostruku kameru s optičkim stabilizatorom slike

Samsung je jučer premijerno predstavio Galaxy Note8, pametni telefon nove generacije. Note8 donosi veći ‘beskrajni’ zaslon, S Pen olovku kao i dvostruku kameru s optičkim stabilizatorom slike.
Pametni telefon Galaxy Note8 ima najveći zaslon od svih Note uređaja do sada, no njegovo izduljeno kućište omogućuje mu da se udobno smjesti u dlan. ‘Beskrajni’ zaslon dijagonale 6,3-inča ima Quad HD+ rezoluciju i koristi Super AMOLED tehnologiju. Galaxy Note8 na ovaj način osigurava korisniku više prostora za gledanje, čitanje i crtanje, što ga čini vrhunskim uređajem za obavljanje više zadataka u isto vrijeme.
S Galaxy Note8 unaprijeđena S Pen olovka donosi potpuno novi način pisanja, crtanja i interakcije s telefonom kao i komunikacije s prijateljima.
Pametni telefon Galaxy Note8 opremljen je dvjema 12 MP stražnjim kamerama s optičkim stabilizatorom slike (OIS), obje sa širokokutnim i telefoto lećama. Za naprednije fotografiranje, Live Fokus značajka na telefonu Galaxy Note8 omogućuje kontrolu dubine fotografije.
Odabirom Dual Capture značajke, obje stražnje kamere snimaju dvije fotografije u isto vrijeme te omogućuju spremanje obje fotografije, jedne snimke izbliza zahvaljujući telefoto leći i jedne širokokutne snimke koja prikazuje cijelu pozadinu.
Širokokutna leća ima Dual Pixel senzor s brzim auto fokusom za snimanje oštrih i kristalno čistih snimaka čak i u uvijetima slabijeg osvjetljenja. Galaxy Note8 opremljen je i s 8 MP Smart Auto Focus prednjom kamerom za vrhunske selfije i video razgovore.
Note8 je otporan na vodu i prašinu, jednako kao i S Pen olovka, koju se može koristiti za pisanje čak i kada je zaslon mokar.
Galaxy Note8 podržava napredne načine bežičnog punjenja, tako da je bateriju moguće brzo i jednostavno napuniti bez žica. Također, uređaj donosi izbor biometrijskih autorizacijskih mogućnosti koje uključuju skeniranje otiska prsta i šarenice. Tu je i čak 6 GB RAM-a i memorija koja se može proširiti do 256 GB.
Što se tiče sigurnosti baterija, iz Samsunga ističu da je baterija pametnog telefona Galaxy Note8 uspješno prošla Samsungovu sigurnosnu provjeru u osam tačaka što predstavlja najopsežniju sigurnosnu provjeru u industriji.
Novi ‘fablet’ (mješavina pametnog telefona i tableta) će biti u prodaji od 15. septembra, najavljeno je iz Samsunga ali nije navedeno koliko će iznositi cijena aparata.