iPoslovnice: Novi koncept rada poslovnica Raiffeisen banke

0
450
Logo iPoslovnica Raiffeisen banke

Deset poslovnica Raiffeisen banke u Sarajevu od početka jula svoje usluge pruža klijentima prema novom konceptu poslovanja a kojem će u narednom periodu biti prilagođen rad i drugih poslovnica.
Ovo praktično znači da prilikom dolaska u poslovnicu klijente dočekuje zaposlenik koji ih upućuje ka odgovarajućem bankaru u poslovnici ili rješava njihove upite. Također, prezentuje klijentima digitalne servise banke, upućuje ih na korištenje ovih usluga te ih educira i pomaže im u slučaju poteškoća. Na ovaj način će uz korištenje bankomata, poslovanje s gotovinom u poslovnici biti smanjeno kao i vrijeme koje klijenti provode na šalteru da bi obavili transakcije.

Karlheinz Dobnigg

“Obzirom da se ponašanje klijenata u današnjem vremenu mijenja veoma brzo i mi kao Banka koja pokreće promjene na tržištu se moramo razvijati u skladu s tim, te smo započeli projekat prilagođavanja naših poslovnica digitalnom načinu rada. U preuređenim poslovnicama, koje su dobile naziv iPoslovnice, klijentima nudimo efikasnije usluge korištenjem naprednih tehnoloških rješenja čime unaprijeđujemo njihovo iskustvo u poslovanju s nama”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da će klijentima u iPoslovnicama biti na raspolaganju digitalna rješenja kao i zaposlenici koji će im pomoći u rješavanju složenih transakcija.
“Ujedno, želim istaći da klijenti u svim Raiffeisen poslovnicama sada mogu otvoriti tekući račun i aktivirati Mobilno bankarstvo za samo jedan dan”, kazao je Dobnigg.
Raiffeisen iPoslovnice su dostupne na sljedećim lokacijama u Sarajevu: Centar, Skenderija, Unitic, Grbavica, Ciglane, Alipašina, Stari Grad, Titova, te Pale.
Više informacija dostupno je na www.raiffeisenbank.ba.